Natalie je obiskala tudi nastop skupine moških plesalcev Chippendales (fotografija je simbolična) in o tem poročala na Facebooku. Napaka? Foto:
Natalie je obiskala tudi nastop skupine moških plesalcev Chippendales (fotografija je simbolična) in o tem poročala na Facebooku. Napaka? Foto:

Ženska, ki je zaradi depresije že dalj časa na bolniškem dopustu, trdi, da ji je zavarovalnica prenehala nakazovati denarno nadomestilo za čas, ko je bila zaradi bolezni odsotna z dela, potem ko je zavarovalniški agent na Facebooku odkril njene fotografije, na katerih je videti, kot da se zabava.

Natalie Blanchard, zaposlena v podružnici ameriškega računalniškega velikana IBM v mestu Bremon v kanadskem Quebecu, je zadnje leto preživela na bolniškem dopustu, potem ko so zdravniki pri njej ugotovili hudo obliko depresije. V skladu s svojim zavarovanjem pri zavarovalnici Manulife je Blanchardova vsak mesec prejela denarno nadomestilo za odsotnost z dela zaradi bolezni. Nato pa so se nakazila pred nekaj meseci nenadoma ustavila.

Se je zabavala prav zaradi bolezni?
Na Manulife so ji pojasnili, da je njihov agent na spletni socialni mreži Facebook odkril fotografije, ki jih je sama objavila in na katerih se očitno zabava - med drugim ob nastopu Chippendalesov v nekem baru, na svoji rojstnodnevni zabavi in med počitnicami na morju.

Fotografije po mnenju zavarovalnice dokazujejo, da Blanchardova ni več v depresiji in da se je sposobna vrniti nazaj za delo. Kanadčanka se s tem sicer ne strinja in bo skušala zdaj s pomočjo odvetnika doseči nadaljnje izplačilo nadomestila.

Kot vztraja, so ji njeni zdravniki svetovali, naj se prav zaradi svoje bolezni poskuša zabavati in pozabiti na težave. Prav zato naj bi tudi obiskala lokalni bar in odšla na počitnice.

Celotno zgodbo je sicer razkrila sama Blanchardova, medtem ko pri Manulife zadeve niso želeli komentirati, so pa sporočili, da zgolj zaradi informacij, objavljenih na svetovnem spletu, zagotovo ne bi zavrnili ali ustavili izplačila nadomestila.