O nenavadnem in bizarnem primeru danes poročajo številni mediji, ki poudarjajo, da primer spreminja mnenje večine moških, da med spolnim odnosom ni mogoče zlomiti penisa. Foto: Reuters
O nenavadnem in bizarnem primeru danes poročajo številni mediji, ki poudarjajo, da primer spreminja mnenje večine moških, da med spolnim odnosom ni mogoče zlomiti penisa. Foto: Reuters
Sodniško kladivo
Sodni izvedenci so na ponovljenem sojenju potrdili, da je bil penis zlomljen in da močna ukrivljenost penisa med erekcijo od 70 do 80 stopinj onemogoča spolne odnose. Foto: BoBo

Moški je imel življenjsko zavarovanje, ki vključuje tudi dopolnilno zavarovanje v primeru trajne invalidnosti. Splitčan je 20-letno polico z Zavarovalnico Triglav podpisal leta 2005, penis pa si je domnevno zlomil med analnim odnosom leto po tem. Ker se mu z zavarovalnico ni uspelo dogovoriti o odškodnini, je leta 2009 vložil tožbo.

Kot je pojasnil v tožbi, je imel po zdravljenju težave pri spolnih odnosih, ker je bil po zaraslem zlomu penis v erekciji močno ukrivljen v levo stran, poroča Slobodna Dalmacija. Zahteval je nadomestilo za trajno invalidnost, ki je posledica nesreče.

Moški je pri 48 letih starosti umrl leta 2011. Postopek na sodišču je nadaljeval njegov najstniški sin. Kot spominja časopis, je splitsko prvostopenjsko sodišče že presodilo v korist družini leta 2014, a je županijsko sodišče sodbo razveljavilo.

Sodni izvedenci pritrdili
Odvetnici zavarovalnice sta trdili, da ni dokazov o datumu in okoliščinah dogodka. Opozorili so tudi, da je bila polica dvakrat stornirana, ker moški ni plačal svojih rednih obveznosti. Zato je mogoče, da ni bila veljavna v času spornega dogodka, še navaja splitski časopis.

Trdili sta tudi, da ni šlo za nesrečo, temveč za Peyeronijevo bolezen, ki ni podlaga za invalidnost in da se moški ni pravočasno zdravil, kar je vplivalo na invalidnost.

Sodni izvedenci pa so na ponovljenem sojenju zdaj potrdili, da je bil penis zlomljen in da močna ukrivljenost penisa med erekcijo od 70 do 80 stopinj onemogoča spolne odnose. Ukrivljenost penisa je posledica poškodbe, kar predstavlja 50-odstotno invalidnost, so poudarili.

O nenavadnem in bizarnem primeru na Hrvaškem danes poročajo številni mediji, ki poudarjajo, da primer spreminja mnenje večine moških, da si med spolnim odnosom ni mogoče zlomiti penisa.