Lionel Messi je tokrat izbral klasično obleko. Foto: EPA/Reuters
Lionel Messi je tokrat izbral klasično obleko. Foto: EPA/Reuters
2Cellos
Nastop 2Cellos na gala prireditvi. Foto: EPA/Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik, ki je bil zadnja leta pogosto tarča zbadljivk - leta 2013 je izbral temno obleko s pikicami, leto pozneje je izbral svetlečo rdečo obleko, lani pa je izbral bolj umirjeno vinsko rdečo obleko - se je tokrat odločil za "klasiko", obleko v črno-beli kombinaciji. S tem je razočaral vse tviteraše, ki so čakali, s kakšno modno katastrofo oziroma zadetkom, odvisno od okusa, jih bo letos navdihnil Messi.

Messija je na prireditvi spremljala žena Antonella Roccuzzo.

Med nogometaši so tokrat s svojo modno izbiro poglede pritegnili nogometaši Paul Pogba, ki je izbral suknjič črne barve z zlato izvezenimi rožami, pa Samuel Eto'o v usnjenem suknjiču, Neymar je svoj videz dopolnil s klobukom, za neklasičen suknjič se je odločil tudi Sergio Ramos, ki pa je dodatne poglede pritegnil zaradi svoje zapeljive spremljevalke - dekleta Pilar Rubio, ki je blestela v rdečem. Med damami sta se za obleko rdeče barve odločili tudi najboljša nogometašica leta Američanka Carli Lloyd in "poraženka", Nemka Celia Šašić.

Od 2Celllos do Leone Lewis
Med razglasitvijo zmagovalcev so obiskovalci gala prireditve lahko uživali v nastopih slovensko-hrvaške naveze 2Cellos.

Violončelistoma Luki Šuliću (ki je rojen v Mariboru) in Stjepanu Hauserju (rojen je v Pulju) je življenje spremenila priredba uspešnice Michaela Jacksona Smooth Criminal, nadaljevalo se je z nastopi z legendarnim Eltonom Johnom, ki sta ga spremljala na turneji, vse od takrat pa se njun pohod na svetovno glasbeno prizorišče le še nadaljuje. Nastopila sta na številnih svetovnih glasbenih odrih in dogodkih, tokrat pa jima je pripadla čast nastopiti na gala prireditvi, kjer se poklonijo najboljšim nogometašem leta.

Za glasbo je poskrbela tudi britanska pevka Leona Lewis, znana po uspešnicah Bleeding Love in Better In Time.