Mobilna igra Pokemon Go je obnorela svet. Foto: Reuters
Mobilna igra Pokemon Go je obnorela svet. Foto: Reuters
Kohej Učimura si je čas krajšal z lovom na pokemone. Foto: Reuters

Začnimo pri olimpijcu, ki je čakajoč na začetek olimpijskih iger lovil pokemone, a bo po zadnjem dogodku, ko je prejel visok račun, pošasti lovil previdneje.

Učimuro je streznil prejeti račun, saj ni izbral pravega paketa za prenos mobilnih podatkov - račun je znašal 500.000 jenov ali 4.400 evrov.

Da je bil svetovni prvak v mnogoboju ob sporočilu, da bo moral globoko seči v žep, šokiran, je potrdil tudi njegov reprezentančni kolega Kenzo Širaj: "Pri kosilu je bil videti kot mrtvec."

Učimuri pa je, kot kaže, vendarle uspelo zmanjšati račun, saj je takoj poklical mobilnega operaterja, obrazložil dogodek, ta pa naj bi mu ugodil in zmanjšal račun na zgolj 3.000 jenov ali 26 evrov.

Pokemone lovila med delom
Z Dunaja pa prihaja zgodba o dveh policistih, ki sta pokemone lovila kar med delom. V patruljnem vozilu sta se počasi peljala po enem izmed dunajskih parkov, očividci pa so opisali, da sta ves čas gledala v zaslona svojih prenosnih telefonov. Voznik ob tem ni opazil, da se je pot zožila in da vodi do stopnic, z avtomobilom sta tako nasedla na stopnice, iz zagate pa so osramočenima policistoma pomagali gasilci.

Na dunajski policiji sicer incidenta ne komentirajo, so pa drugi igralci pojasnili, da je bilo v času nesreče v parku povečano število omenjenih likov, ki jih morajo igralci zbrati. Prepričani so, da sta jih lovila tudi moža v modrem.