Kit Harington (desno) nastopa v seriji kot Jon Snow. Foto:
Kit Harington (desno) nastopa v seriji kot Jon Snow. Foto:

Peter Dinklage, ki v seriji nastopa kot Tyrion Lannister, pa Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) in Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) so s HBO-jem podpisali nove pogodbe, po zaslugi uspeha serije pa jim je uspelo doseči, da jim dozdajšnji zaslužek 150.000 ameriških dolarjev podvojijo. Hollywood Reporter piše, da so tudi manj pomembni člani ekipe dosegli povišico.

Poleg višjega zaslužka pa so se igralci s podpisom pogodbe zavezali, da bodo ustvarjalcem serije na voljo tudi v sedmi sezoni. HBO je na začetku leta potrdil peto in šesto sezono, po pogovorih z glavnimi igralci pa so napovedali tudi snemanje sedme sezone, kar bo razveselilo številne oboževalce serije.

Naval v Španijo
Trenutno snemajo peto sezono, do konca oktobra se je filmska ekipa najbolj priljubljene serije televizije HBO mudila v Španiji. Najprej so snemali v Sevilli v tamkajšnji kraljevi palači, nato pa so se preselili v mestece Osuna, kjer se je število turistov čez noč povečalo, še večji naval pa pričakujejo v prihodnjih dneh, saj si bodo številni želeli ogledati lokacije snemanja ali posedeti v lokalih in restavracijah, v katerih so sedeli slavni igralci.