Nick Cave žaluje za svojim sinom Arthurjem. Foto: Reuters
Nick Cave žaluje za svojim sinom Arthurjem. Foto: Reuters

"Naš sin Arthur je umrl v torek zvečer. Bil je najin krasen, srečen in ljubeč fant," je zapisala družina v izjavi za javnost, obenem pa je prosila vse, naj spoštujejo njihovo zasebnost v težkih trenutkih.

Po prejetem klicu o fantu, ki so ga sprehajalci našli na plaži ob vznožju pečine, je reševalna ekipa prišla ob 18. uri, dečka so po ponujeni prvi pomoči na samem kraju dogodka prepeljali v bolnišnico County Hospital v Brightonu, a so bile poškodbe prehude. "15-letnega fanta so našli s smrtonosnimi poškodbami, a je na žalost preminil v bolnišnici v torek," je povedala predstavnica policije v Sussexu.

Policija je sporočila, da gre za tragično nesrečo in ne samomor. Preostale podrobnosti glede padca za zdaj niso znane.

Arthur je skupaj s starši - glasbenikom Nickom Cavom in nekdanjo manekenko Susie Bick - ter bratom dvojčkom Earlom, s katerim se je pojavil tudi v filmu o slavnem pevcu 20.000 dni na Zemlji, živel v Brightonu. Tragičen dogodek se je zgodil le kakšnih pet kilometrov od doma.

57-letnega Avstralca svet najbolj pozna kot pevca priznane skupine Nick Cave and the Bad Seeds, ki je bila ustanovljena leta 1983 v Melbournu. Cave se je leta 1980 preselil v Veliko Britanijo.

Iz prejšnjih zvez ima glasbenik še dva sinova.