Foto:
Foto:
Princa William in Harry
Javnost je za smrt njune matere, princese Diane, obtožila paparace, zato so princa do pred kratkim večinoma pustili pri miru. Foto: EPA

Pred njenim nekdanjim domom so se že dopoldne zbrali njeni najbolj goreči občudovalci, mnogi pa so znova obudili zahteve po postavitvi spomenika priljubljeni "kraljici človeških src". Princesa Diana je umrla 31. avgusta 1997 v skrivnostni prometni nesreči v Parizu.

Skrivnostna prometna nesreča
Takrat 36-letna Diana se je skupaj z ljubimcem, 42-letnim Dodijem Al Fayedom, in z voznikom smrtno ponesrečila v enem od predorov v Parizu. Preživel je samo Dianin telesni stražar Trevor Rees-Jones, ki je bil hudo ranjen. Tragična nesreča, ki je sprožila val žalovanja po vsem svetu, je še vedno zavita v skrivnost. Uradno preiskavo smrti so v Franciji končali, medtem ko je britanska policija predstavitev izsledkov svoje preiskave že večkrat preložila.

Princesa Diana se predvsem zaradi nepojasnjenih okoliščin nesreče še devet let po smrti "prebija" na časopisne naslovnice, izhajajo pa tudi nove knjige o njeni smrti. Zadnja med njimi, ki sta jo napisala dva novinarja, nosi naslov Diana, napovedana smrt, začenja pa se s pričevanjem jasnovidke, ki naj bi Al Fayeda posvarila pred nevarnostjo v obliki črnega avtomobila. Posneli so tudi vrsto televizijskih rekonstrukcij tragičnega dogodka.