Agassi, Sampras, Federer, Nadal ... za mnoge teniško sanjsko moštvo. Foto: EPA
Agassi, Sampras, Federer, Nadal ... za mnoge teniško sanjsko moštvo. Foto: EPA
Heninova in Navratilova sta Davenportovo premagali z osem proti šest, z enakim rezultatom se je razpletla tudi moška tekma, ki sta jo dobila Federer in Sampras. Foto: EPA

Teniški velikani preteklosti in sedanjosti so se v Indian Wellsu v Kaliforniji v prijateljskem ozračju med seboj pomerili v dvojicah. Na dogodku so zbirali denar za žrtve potresa v Haitiju. Skupaj so sodelujoči osvojili 94 zmag za grand slam, na turnir pa so pritegnili več kot 16.000 gledalcev.

Roger Federer, svetovna številka ena, se je skupaj s Petom Samprasom pomeril proti Rafaelu Nadalu in Andreju Agassiju, v ženskih dvojicah pa so sodelovale Martina Navratilova, Steffi Graf in Justine Henin.

Heninova in Navratilova sta Davenportovo premagali z osem proti šest, z enakim rezultatom se je razpletla tudi moška tekma, ki sta jo dobila Federer in Sampras.

Zbrali (vsaj) milijon dolarjev
Po koncu dogodka pod pokroviteljstvom Oracla, katerega ustanovitelj Larry Ellison je lani kupil turnir v Indian Wellsu, je Ellison Rdečemu križu izročil ček za milijon dolarjev. "Upamo, da bomo zbrali še več kot milijon dolarjev. Zagotovili smo vsaj milijon, a ljudje še naprej prispevajo," je povedal.

Igralci so med tekmo nosili mikrofone, tako da je občinstvo dobilo živi komični komentar šaljivega Agassija, ki je Samprasa zbadal, ker naj bi bil skop z napitninami. Tudi Federer in Nadal sta dobila svoj odmerek Agassijevih zbadljivk, ameriški legendarni tenisač je tako mlademu španskemu partnerju na neki točki dejal: "Na televiziji se veliko hitreje premikaš."

Dobrodelni Roger Federer
Tekma je bila nadaljevanje dogodka Hit for Haiti na predvečer začetka Odprtega prvenstva Avstralije, ki se je rodil v Federerjevi glavi. Potres na Haitiju, ki se je zgodil 12. januarja, je prizadel že tako obubožano karibsko državo. V naravni katastrofi je umrl več kot 220.000 ljudi, več kot 1,3 milijona jih je ostalo brez domov.

"Zavedam se, da živimo v dobrem svetu, v srečnem svetu, in da nam je precej lahko," je Federer povedal o sebi in svojih soigralcih. "A včasih se vseeeno pritožujemo brez pravega razloga ... Vsekakor imam srečo, da se v položaju, iz katerega lahko, veliko pomagam, in to tudi z veseljem delam."

Federer, ki je s 16 zmagami za grand slam zasenčil Samprasa, prejšnjega nosilca rekorda s 14 naslovi, je dodal še, da je bilo igrati s Samprasom navdušujoče. "V času odraščanja sta bila moja junaka Becker in Edberg. Po njuni upokojitvi je bil Pete logična izbira. Užival sem, ko sem ga gledal igrati. Deliti si igrišče z njim je prav poseben občutek."