Julia in Aksel pozirata pred operno hišo v Oslu. Foto: Julia Mancuso Facebook
Julia in Aksel pozirata pred operno hišo v Oslu. Foto: Julia Mancuso Facebook
Ena bolj 'zloglasnih' romanc v smučarskem cirkusu je tista med Lindsey in Thomasom Vonnom. Par sta postala, še preden je bila ona polnoletna, saj je on 9 let starejši. Lindseyjin oče zveze ni odobraval, zato sta se sprla, smučarka pa še danes ni v dobrih odnosih z njim. Foto: EPA

27-letni norveški trikratni dobitnik olimpijske medalje in leto dni mlajša ameriška trikratna dobitnica olimpijske medalje sta zadnje tedne neločljiva.
Najprej je Aksel obiskal Julijino domovino. Ob koncu tedna, ko Američani praznujejo dan spomina (Memorial Day, 31. maj), sta se smučarja zabavala v New Yorku in na Hamptonsih. Slavnostne prireditve, koncert Bon Jovija, zabave in deskanje z zmajem - vse v paru.
In tega niti ne skrivata (več). Vse "dokazne" fotografije sta namreč nesramežljivo objavila vsak na svoji strani - Svindal na svojem precej obiskanem in odmevnem blogu, Mancusova pa na svojem profilu za oboževalce na Facebooku.
Pred nekaj dnevi je "Jules", kot vsi kličejo izjemno sproščeno in ekstrovertirano Kalifornijko, na svojem profilu Facebooka objavila še več fotografij. Tokrat z izleta v norveško prestolnico Oslo.
Ni treba poudarjati, kdo tam živi in je bil tudi njen osebni vodnik. Da, Svindal. Če sodimo po fotografijah, sta kolesarila po mestu, se družila ob nabrežju in obiskala operno hišo.
O romanci so se razpisali tudi v neki norveški reviji, smučarja pa naj bi bila po nekaterih podatkih par celo že dve leti.
Pari v smučarski karavani
Mancusova in Svindal sicer nista prvi smučarski par. Že vrsto let sta neločljiva avstrijska šampiona Beni Raich in Marlies Schield. Bode Miller je imel menda krajša razmerja s številnimi lepotičkami, v belem cirkusu pa je med drugim delal družbo Hrvatici Niki Fleiss in zgoraj omenjeni Mancusovi. Mancusova je nekaj let hodila tudi z reprezentančnim kolegom Stevenom Nymanom.
Še sledite? Američan Marco Sullivan je v razmerju s kanadsko smučarko Anno Goodman, Ted Ligety je imel krajšo romanco z že upokojeno ameriško smučarko Caroline Lalive, zadnja pa je pred tem vrsto let hodila s Hrvatom Ivico Kostelićem.
Velika zvezdnica Lindsey Vonn pa je poročena z nekdanjim ameriškim reprezentantom Thomasom Vonnom.