Svojo domnevno izbranko je predstavil monaškim pomembnežem. Foto: EPA
Svojo domnevno izbranko je predstavil monaškim pomembnežem. Foto: EPA
Knez v akciji
S Charlene delita ljubezen do športa. Foto: Reuters

Na zimskih olimpijskih igrah v Torinu so fotografi ujeli nekaj intimnih trenutkov, pred kratkim pa je monaški knez Albert na nekem svečanem sprejemu svojo spremljevalko, južnoafriško plavalko Charlene Wittstock, predstavil monaškim pomembnežem.

Charlene "zasačili" v draguljarni
Lepo Charlene, ki je (tedaj še princa) Alberta spoznala leta 2001 - šla sta na zmenek v Monte Carlu, na katerem ji je očarani Albert podaril šopek in ji razkazal svojo razkošno palačo z razgledom na morje -, naj bi pred kratkim sprejel tudi monaški nadškof Bernard Barsi. Elegantno svetlolasko so zvedavi Monačani "zasačili" med nakupovanjem (zaročnega?) prstana v neki znani draguljarni, spremljalo pa jo je Albertovo osebje.

Do zdaj iz palače še ni komentarjev na govorice, Albert je že od nekdaj govoril, da se ne bo poročil samo zaradi pritiskov tistih, ki bi radi, da se razreši vprašanje nasledstva dinastije Grimaldi. Albert, ki so ga povezovali z nešteto lepoticami, med drugim tudi s Claudio Schiffer, Gwyneth Paltrow in Naomi Campbell, sicer ima dva nezakonska otroka, ki pa ne moreta postati zakonita naslednika prestola.

Ljubitelja športa in romantičnih potovanj
Charlene in njen knez delita ljubezen do športa. Charlene je nekdanja prvakinja v prsnem slogu plavanja, medtem ko je bil nad športom navdušeni vladar nekoč celo član monaške olimpijske ekipe v bobu. Skupaj sta že večkrat odpotovala na romantične počitnice, med drugim tudi na razkošno križarjenje na Maldive, kjer so ju v objemu ujeli paparaci, ki se zdaj otepajo tožbe.

Zgovorno je tudi to, da 28-letno Albertovo spremljevalko očitno odobrava tudi izjemno pomemben človek v knezovem življenju - njegova sestra, monaška princesa Karolina, s katero sta na VN Monaka v kraljevski loži sproščeno kramljali.