Nekdanja zakonca se tudi šest let po ločitvi gledata kot pes in mačka. Foto: EPA
Nekdanja zakonca se tudi šest let po ločitvi gledata kot pes in mačka. Foto: EPA
Alec z Ireland in Kim z Ireland
Prav gotovo pri vsem najbolj trpi prav 11-letna hčerka nekdanjega zvezdniškega para.

Neka tračarska spletna stran je namreč objavila jezno, grozeče sporočilo, ki ga je Baldwin pustil na telefonskem odzivniku svoji 11-letni hčerki. Sporočilo je zdaj že del sodnih dokazov.

"Zadnjič si me ponižala," jo ošteva.

Baldwinova predstavnica je za javnost izjavila, da igralec priznava, da bi moral uporabiti drugačen jezik pri vzgoji svojega otroka, a da vsi, ki ga poznajo zasebno, vedo, kaj je moral zadnjih šest let prenašati. Mnenje predstavnice 53-letne Basingerjeve je malce drugačno: "Mislim, da sporočilo govori samo zase," in ni želela komentirati dalje.

Patološka mati, čustveno nestabilen oče?
Nekdanja igralska zakonca se za skrbništvo nad Ireland bojujeta zdaj že več kot tri leta. Ko sta se leta 2001 po osmih letih zakona uradno ločila, sta se dogovorila za deljeno skrbništvo svoje edinke, ki živi z materjo v Los Angelesu, kjer obiskuje tudi šolo, medtem ko Baldwin živi v New Yorku.

A že pred nekaj leti so se začele pojavljati obojestranske obtožbe glede kršenja pravic do obiskovanja. Alec je Kim obtožil, da ima "patološko potrebo" odvrniti hčerko od njega. Na drugi strani pa je odvetnik Basingerjeve izjavil, da Baldwin trpi za "resnimi čustvenimi težavami" in da je bil v preteklosti že obtožen družinskega nasilja. Na smrt sprti par ima zmenek na sodišču 4. maja.

K . S.