Alec Baldwin je vedno brez dlake na jeziku. Tokrat je očitno šel predaleč ... Foto: EPA
Alec Baldwin je vedno brez dlake na jeziku. Tokrat je očitno šel predaleč ... Foto: EPA

Policistki sta igralca zaradi nevarne vožnje, ki je ogrožala tudi preostale udeležence prometa, ustavili, po besedah očividcev pa se temperamentni igralec na to ni najbolje odzval. Zaradi kršitev kolesarskih pravil in zaradi neprimernega obnašanja, so igralca vklenili in ga odpeljali na policijsko postajo. Povrhu igralec ni imel pri sebi niti osebnih dokumentov.

"Obnašal se je nasilno, grozil je policistom," je za Reuters povedal Lee Jones, narednik policijske postaje v New Yorku.

Igralec je že na prostosti, podrobnosti o aretaciji in morebitni kazni pa za zdaj niso znane. Tudi njegov predstavnik za zdaj zadeve še ni komentiral.

Kaplja čez rob? Alec zapušča New York?
Baldwin, znan po tem, da je vedno brez dlake na jeziku, večkrat se zapleta tudi v prepire na družbenem omrežju Twitter, se je na začetku leta znašel sredi škandala zaradi domnevno homofobnih nagnjenj, zaradi česar je bil ob ugled, voditeljsko službo pri MSNBC-ju in je za vedno izgubil zaupanje v medije, ki jih je označil za korporacijo, imenovano Sovraštvo. "Jaz se nisem spremenil, a javno življenje se je," je povedal igralec, rojen na Long Islandu.

V zapisu za New York Magazine je oznanil, da ima dovolj tako življenja pod drobnogledom javnosti kot New Yorka, zato razmišlja o selitvi iz mesta: "Preprosto ne morem več živeti v New Yorku. Po vsem tem, kar sem v LA-ju sovražil, sem začel hrepeneti. LA je kraj, kjer lahko živiš zaprt za ograjo, se voziš v avtomobilu in imaš zelo malo stikov z ljudmi. To sem včasih sovražil. A New York se je spremenil."