Conrad Murray trdi, da si je Michael Jackson sam vbizgal smrtonosni odmerek propofola. Foto: EPA
Conrad Murray trdi, da si je Michael Jackson sam vbizgal smrtonosni odmerek propofola. Foto: EPA
Michael Jackson
Kaj se je res dogajalo v domu Michaela Jacksona? Foto: EPA

Zdravnik Conrad Murray, ki je že februarja zatrdil, da je nedolžen, namreč pravi, da si je kralj popa sam vbrizgal smrtonosni odmerek močnega anestetika propofol. Najbolj znan zdravnik na svetu naj bi na sodišču tako izjavil, da je Michaelu okoli 10.50 vbrizgal 25 miligramov propofola, kar zadostuje za to, da odrasel človek zaspi za od pet do deset minut. Zdravnik, ki je skušal pevcu pomagati pri nespečnosti, s katero se je bojeval šest tednov, pevcu ni vbrizgal večje količine, saj je pevec predtem vzel druga zdravila, ki bi skupaj zadostovala za nekaj ur spanja.

Ali si je Jacko res sam vbizgal smrtonosni odmerek zdravil?
Zdravnik, ki celo uro ni zapuščal sobe, je ob dvanajstih za približno dve minuti zapustil prostor. Obramba tako trdi, da si je pevec ravno v tistem času, ko je bil zdravnik na stranišču, vbrizgal preostali propofol, ki je bil usoden zanj. Po lastnih besedah je Murray na pomoč poklical šele uro po tem, ko je zaznal, da Jackson ne diha več. Mrliški oglednik je presodil, da je bila Jacksonova smrt uboj in da jo je povzročila kombinacija zdravil, predvsem propofola in lorazapama.

Kazen do štirih let zapora
57-letni Murray je policiji že nekaj dni po pevčevi smrti 25. junija lani povedal, da je Jacksonu vbrizgal močan anestetik propofol, a da ni kralju popa dal ničesar, kar bi lahko povzročilo njegovo smrt. Ob vložitvi uradne obtožnice za nenaklepni uboj je Conrad zatrdil, da je nedolžen.

Na prvem sojenju je policija uvedla stroge varnostne ukrepe, saj je obstajala nevarnost, da bi izbruhnili izgredi razjarjenih oboževalcev pokojnega pevca, ki menijo, da je zdravnik odgovoren za smrt Michaela Jacksona. Če bodo Conrada Murrayja razglasili za krivega nenaklepnega uboja, mu grozi kazen do štirih let zapora.