Johnny se je z Amber poročil februarja letos. Foto: Reuters
Johnny se je z Amber poročil februarja letos. Foto: Reuters
Amber in Pistol. Foto: Instagram

29-letna Heardova in 52-letni Depp sta za manjši škandal v deželi "tam spodaj" poskrbela maja, ko so oblasti prek objav na Facebooko lokalnega salona za pse odkrile, da sta svoja jorkširska terierja, Pistol in Boo, neprijavljena pripeljala v državo na zasebnem letalu.

Avstralija ima zelo strogo zakonodajo glede vnosa živali, živil in agrikulturnih izdelkov, vsak, ki želi v državo pripeljati svojega domačega ljubljenčka, pa mora to sporočiti pol leta vnaprej, nato pa žival ob prihodu za mesec dni oddati v karanteno.

Oblasti trdijo, da sta Pistol in Boo ogrožala avstralske carinske zakone in zakone o biovarnosti, po katerem morajo biti vse živali ob vstopu v državo skrbno pregledane, da bi tako preprečili širjenje stekline.

Ko so odkrili, da sta se dva psička izmuznila nadzoru, so ameriškemu zvezdniškemu paru nemudoma ukazali, naj da psa prepeljati nazaj domov, ali pa jima grozi usmrtitev. "Če začnemo popuščati pri filmskih zvezdnikih, pa čeprav so bili dvakrat izglasovani za najbolj seksi moškega na svetu, zakaj potem kar ne začnemo kršiti zakona pri vseh? Čas je, da Pistol in Boo odletita nazaj v ZDA. Ne pričakujem pa, da bom po tem povabljen na premiero Piratov s Karibov," je ob postavitvi ultimata dejal avstralski minister za kmetijstvo Barnaby Joyce.

Brez posebne obravnave
Odločitev za slavna zakonca ni bila preveč težka in sta terierja poslala nazaj v ZDA. A kmalu potem je avstralsko sodišče Heardovi poslalo sodni poziv, kjer ji očitajo tudi "predložitev lažnih dokumentov" ob vstopu v državo. Igralka se mora na sodišču v Queenslandu zglasiti 7. septembra.

Domneva se, da Johnny in Amber na vstopni dokumentaciji nista omenjala Pistola in Boo. Za predložitev lažnih dokumentov je zagrožena kazen do enega leta zaporne kazni in globa v znesku 10.200 avstralskih dolarjev, za nezakoniti vnos živali pa do desetletna zaporna kazen in 75.000 dolarjev globe.

Joyce vztraja, da Heardova zaradi svojega zvezdniškega statusa ne bo deležna nobene izredne obravnave. "Vsi ljudje so pred zakonom enaki - mislim, da je to avstralska značilnost, in to nam je všeč. Če se znajdeš v konfliktu, se moraš braniti in nobenemu ni izkazana kaka posebna prednost. Če je pravica na tvoji strani, boš zmagal, če pa ne, boš dobil račun," je bil oster minister.

Heardova, ki se je z Deppom, svojim soigralcem iz Zapitega dnevnika, poročila februarja letos, je pred kratkim dejala, da se nameravata z Johnnyjem v prihodnje izogibati Avstralije, kar se le da. Ta namera bo sicer morala nekaj časa še počakati, saj sta v petek zvečer z zasebnim letalom že poletela proti otoku Hamilton, zadnji snemalni lokaciji petega dela Piratov, Dead Men Tell No Tales. Film, menda zadnji v franšizi, naj bi premiero ugledal leta 2017.