Affleck zagotavlja, da ostaja popolnoma predan projektu, a se z mesta režiserja umika, ker vsega ne bi zmogel. Foto: Reuters
Affleck zagotavlja, da ostaja popolnoma predan projektu, a se z mesta režiserja umika, ker vsega ne bi zmogel. Foto: Reuters

"Jasno je postalo, da vsega ne bo zmogel. Obstajajo določeni protagonisti, ki imajo v srcih gledalcev prav posebno mesto. Za upodobitev Batmana so potrebni fokus, strast in seveda dobra igra," je povedal 44-letni hollywoodski igralec.

"Še vedno sem izredno predan projektu in komaj čakam, da film predstavim oboževalcem po vsem svetu," je po poročanju BBC-ja še dodal Affleck.

Iščejo novega režiserja
Oglasili so se tudi v studiu Warner Bros, kjer so povedali, da Affleckovo odločitev popolnoma podpirajo. Samostojni film o Batmanu, ki trenutno še nima naslova, naj bi po napovedih na velika platna prišel leta 2018, zato studio že mrzlično išče novega režiserja.

Affleck se je v vlogi superjunaka za Warner Bors sicer prvič preizkusil lani pomladi, ko je zaigral v filmu Batman v Superman: Zora pravice (Batman v Superman: Dawn of Justice), za svoj nastop pa je prejel različne odzive kritikov. Kot Batman oziroma Bruce Wayne je nastopil tudi v spektaklu Odred odpisanih (Suicide Squad), še preden bo v kinematografe prišel novi Batman, pa se bo v vlogi superjunaka znova pojavil še v filmu Liga pravičnih (Justice League).