Med pričami na sojenju proti
Med pričami na sojenju proti "Berlusconijevi trojici" se je v petek znašla tudi lepa televizijska voditeljica Belen Rodriguez. Na seznamu prič, ki jih je imenoval Berlusconi, pa so tudi nogometaš Cristiano Ronaldo, hollywoodski zvezdnik George Clooney in njegovo nekdanje dekle, manekenka in italijanska televizijska zvezdnica Elisabetta Canalis - vsi naj bi bili gostje na Berlusconijevih zabavah. Foto: EPA
Richard Lugner in Ruby
Lepa Ruby se je zaradi afere z Berlusconijem znašla v središču medijske pozornosti, kar ji je priskrbelo tudi povabilo Richarda Lugnerja na znameniti operni ples na Dunaju. Foto: Reuters/EPA

33-letna televizijska voditeljica Elisa Toti je na sodišču tako povedala, da od 76-letnega nekdanjega premeirja vsak mesec prejme 2.500 evrov, saj ji Berlusconi s tem pomaga pri odplačilu hipoteke.

25-letna romunska manekenka Ioana Visan pa je dejala, da mesečno prejme okoli 2.000 evrov, s čimer si pomaga plačevati študij. Priznala je tudi, da ji je Berlusconi nekoč za god podaril 10.000 evrov.

Tako Visanova kot Totijeva sta potrdili, da je bila običajna praksa, da so dekleta na Berlusconijevih zabavah prejemale ovojnice s po več tisoč evri, a sta zanikali, da bi šlo za plačilo za spolne usluge.

Tudi 23-letna Aris Espinosa iz Santa Dominga je pričala, da Berlusconi tudi njej vsak mesec izplača podoben znesek, ni pa želela odgovoriti na vprašanje o 6.500 evrih, ki jih je omenila v telefonskem pogovoru, ki ga je prestregla policija.

Gotovina, nakit in še kaj
Trojica deklet, ki je pričala na sodišču, je živela skupaj s še nekaj dekleti v stanovanjskem bloku v Milanu, kjer je stanarino po navedbah tožilstva plačeval Berlusconi. V tem bloku je policija odkrila tudi nakit, gotovino in še nekaj daril, ki naj bi prišli iz rok nekdanjega premierja.

Dekleta so pričala v Milanu, kjer sodijo trem ljudem, ki naj bi rekrutirali dekleta za Berlusconijeve "bunga bunga" zabave, na katerih naj bi šlo za prave orgije in organizirano prostitucijo. Tožilstvo v tem procesu bremeni novinarja Emilia Fedeja, ki je delal za Berlusconijevo medijsko družbo Mediaset, menedžerja v zabavni industriji Leleja Moro in političarko iz vrst Berlusconijevega Ljudstva svobode Nicole Minetti.

Intelektualni pogovori, ne pa prostitucija
Proti Berlusconiju sicer teče še ločen proces zaradi plačanih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko, maroško eksotično plesalko Karimo El Mahroug, znano pod vzdevkom Ruby, ki se je prav tako udeleževala omenjenih burnih zabav.

Berlusconi je na sojenju zanikal obtožbe, da je imel z Ruby spolne odnose, hkrati pa je zanikal tudi zlorabo položaja, ki jo je zagrešil, ker naj bi vplival na policiste, naj Ruby izpustijo, potem ko so jo leta 2010 pridržali zaradi manjše kraje. Dolgoletni italijanski premier je na sodišču povedal, da je bil presenečen, ko je izvedel, da je bila Ruby mladoletna, saj da mu je sama povedala, da je stara 24 let.

Po Berlusconijevih besedah naj bi se Ruby zgolj udeleževala večerij, ki jih je prirejal v svoji vili pri Milanu, na tovrstnih srečanjih pa naj bi gostje zgolj razpravljali o športu in politiki.