Larry King se je na zabavi ob 10. obletnici pošalil, da je Shawn prva, s katero mu je uspelo prilesti do dvomestne številke trajanja zakona. Foto: EPA
Larry King se je na zabavi ob 10. obletnici pošalil, da je Shawn prva, s katero mu je uspelo prilesti do dvomestne številke trajanja zakona. Foto: EPA
Larry KIng, Shawn Southwick
Larry KIng in Shawn Southwick sta se poročila leta 1997. Foto: EPA

Odvetniki priljubljenega televizijca in njegove žene Shawn Southwick so sporočili, da sta za dva tedna ustavila postopek in v tem času se bosta posvetila "pomembnim vprašanjem, o katerih se bosta pogovorila in jih poskušala rešiti".

76-letni King in 26 let mlajša Shawn sta sicer v sredo skoraj sočasno vložila vsak svojo prošnjo za razvezo zakona. Razlog za to, da v zakonu ne moreta več zdržati, naj bi bile nepopravljive razlike med njima. Televizijec s pravim imenom Lawrence Harvey in Southwickova sta se poročila leta 1997, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka - Chance ima danes 11 let, Cannon pa devet.

Prvič poročen pri 19 letih
King je, kot omenjeno, pred matičarjem stal že osemkrat, s sedmimi različnimi ženskami. Prvič je zvestobo obljubil pri 19 letih srednješolski učiteljici Fredi Miller, a so se kmalu vmešali njuni starši in dosegli, da so oblasti zakon razveljavile. Nato se je King zapletel v kratko zvezo/zakon z Annette Kaye, ki mu je novembra 1961, po ločitvi, rodila sina Larryja mlajšega. Televizijec je svojega prvorojenca spoznal šele, ko mu je bilo 30 let.

Leta 1961 je King nato stopil pred oltar z Alene Akins, Playboyevo zajčico. Leto pozneje sta dobila sina Andyja in se nato tudi kmalu ločila, saj je bila na obzorju že žena številka štiri, Mary Francis "Mickey" Stuphin. Ločila sta se leta 1966, nato je King znova zaprosil Akinsovo. Tokrat je zakon trajal malo dlje, do leta 1972. V tem času sta dobila tudi drugega otroka, hči Chaio.

Julie zaprosil na prvem zmenku
Štiri leta pozneje je CNN-ovec znova skočil v zakonski stan - tokrat z učiteljico matematike in producentko, Sharon Lepore. Ločila sta se leta 1983. Poleti leta 1989 je King spoznal Julie Alexander in jo na prvem zmenku, 1. avgusta, zaprosil za roko. Le slabo leto po sklenitvi zakona sta z ženo številka šest že ugotovila, da nista za skupaj, ločila pa sta se leta 1992.

Še preden je spoznal Shawn, pevko in tv-voditeljico, je bil pet tednov zaročen z igralko Deanno Lund, a sta še pred poroko ugotovila, da si nista usojena.