Marija pravi, da bi tudi za Švico pela iz srca. Foto: EPA
Marija pravi, da bi tudi za Švico pela iz srca. Foto: EPA
DJ Bobo
DJ Bobo je Švico zastopal letos in s pesmijo Vampires Are Alive v polfinalu zasedel ne preveč laskavo 20. mesto. Foto: EPA

Za beograjski tabloid Kurir, ki je o tem prvi poročal, je spregovoril Marijin menedžer Saša Marković. Priznal je, da je ponudba iz dežele čokolade res prispela - poslal jo je svetovalec direktorja švicarske Nacionalne televizije -, a vseh podrobnosti, predvsem finančnih, ni hotel razkriti.

"Zaradi te mamljive ponudbe sem polaskana. In morda jo bom celo sprejela. Zakaj pa ne? Z veseljem bi poskusila nekaj novega in zapela za drugo državo," pravi Marija in dodaja: "Tudi za Švico bi pela iz srca, tako kot sem pela za Srbijo."

Marija je srbska narodna junakinja
Marija Šerifović, ki je maja zmagala na letošnjem izboru za pesem Evrovizije s pesmijo Molitva, je v trenutku postala narodna junakinja. Njena zmaga je Srbijo dobesedno dvignila na noge, o njej pa so govorili celo v parlamentu. Letos je Srbija prvič sama (brez Črne gore) sodelovala na tem tekmovanju.

Zanimiva zgodovina švicarskih predstavnikov
Švicarji so znani po tem, da kar v vodstvu Nacionalne televizije izberejo tistega glasbenika, ki jih bo zastopal na izboru - leto je bil to že rahlo izpeti glasbenik DJ Bobo. Leta 2006 pa je barve dežele sira, čokolade in ur zastopala skupina Six4One. Skupino je sestavljalo šest glasbenikov, ki so jih izbrali na posebnem glasbenem tekmovanju samo zato, da bi Švico zastopali na Evrosongu.

Švica je doslej na Evrosongu zmagala dvakrat - leta 1956, ko je izbor potekal prvič in je slavila domačinka Lys Assia, in leta 1988, ko je Švico predstavljala Kanadčanka Celine Dion.

T. K.