Robert Pattinson si po govoricah sodeč zelo želi upodobiti prezgodaj umrlega glasbenika Jeffa Buckleyja. Mu bo uspelo dobiti vlogo? Foto: EPA
Robert Pattinson si po govoricah sodeč zelo želi upodobiti prezgodaj umrlega glasbenika Jeffa Buckleyja. Mu bo uspelo dobiti vlogo? Foto: EPA

Že dolgo se šušlja, da naj bi na platno prenesli zgodbo Buckleyja, ki je leta 1997, ko je bil star le 30 let, tragično utonil. Zdaj opravljive spletne strani navajajo anonimni vir, ki naj bi jim razkril, da je Pattinson "obseden" s tem, da bi dobil vlogo.

Buckleyjeva mati, 62-letna Mary Guibert, naj bi se na možnost Pattinsonovega sodelovanja odzvala z besedami: "Robert je odličen mlad igralec. Počaščena sem, da ga povezujejo s tem projektom. Ko pride čas, bomo dali priložnost vsem, da bodo videni in slišani."

Michelle Sy, ki naj bi producirala film, je že v preteklosti napovedala, da bo od igralca, ki bi želel vlogo Buckleyja, zahtevala znanje kitare in petja. Tu bi se Pattinson najverjetneje dobro izkazal, saj je napisal in odigral nekaj pesmi s soundtracka trilogije Somrak.

Jeff Buckley je bil sin glasbenika Tima Buckleyja, v svoji karieri pa je posnel le en album, Grace, s katerim pa se je zaradi odličnih kritik in odmevnosti za vedno zapisal v glasbeno zgodovino. Med snemanjem drugega albuma, ki naj bi nosil naslov My Sweetheart the Drunk, v Memphisu se je utopil med nočnim kopanjem.

Tudi po Buckleyjevi smrti je izšlo nekaj njegovih pesmi, med njimi štirje demoposnetki z omenjenega nedokončanega albuma in dodatne pesmi na albumu Grace. Tudi uspeh na lestvicah je prišel posmrtno, in sicer s priredbo pesmi Leonarda Cohena Hallelujah.