Se bo mis Francije Laetitii Bléger maščevalo golo poziranje za Playboy? Foto: epa
Se bo mis Francije Laetitii Bléger maščevalo golo poziranje za Playboy? Foto: epa
Ines Juranovič so odvzeli naslov Miss Hawaian Tropic.

Kot poroča časnik The Guardian, se bo v nekaj dneh sestal francoski odbor pri izboru za mis Francije in odločal o nadaljnji usodi 24-letne lepotice.

V pravilih tekmovanja je jasno zapisano, da dekleta v času naslova in še pet let po njem ne smejo posneti nikakršnih fotografij, ki bi metale slabo luč na organizatorje izbora in na izbor sam. Z izzivalnim slikanjem je Laetitia Bléger kršila pogodbo, zato ji lahko odvzamejo lepotni naslov, vrniti pa bo morala tudi vsa darila, ki jih je prejela kot mis.

Blégerjeva pa ni prva neposlušna mis v Franciji. Mis Francije 1983 Isabelle Turpeaut so odzveli naslov ravno zaradi preveč razkrite kože in izzivalnega poziranja.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi pri nas, ko so Ines Juranovič odvzeli naslov Miss Hawaian Tropic. Ines je naslov sicer izgubila zaradi kršenja licenčne pogodbe, ko je dva dni pred prireditvijo v Los Angelesu v spremstvu nekega fanta in brez dovoljenja zapustila hotel. Pozneje se je Ines znašla v središču pozornosti medijev in javnosti zaradi fotografij spolnega akta z gologlavim mladeničem, njene vroče fotografije pa so bile objavljene tudi v reviji Playboy.