Bono je užival v hrani enega izmed najbolj inovativnih hrvaških kuharskih mojstrov. Foto: Reuters
Bono je užival v hrani enega izmed najbolj inovativnih hrvaških kuharskih mojstrov. Foto: Reuters

Glasbenik je bil navdušen nad hrano v restavraciji Laganini na otoku Hvaru, kjer je prosil celo, da bi se seznanil z glavnim kuharjem Hrvojem Zirojevićem.

"Ni treba vedeti, kako se izgovarja ime Hrvoja Zirojevića, da bi vedeli, da je velikan. V Laganiniju sem se imel odlično," je zapisal ob fotografiji s kozarcem belega vina.

Kuhar je razkril, da sta se z Bonom pogovarjala o jedeh, ki jih je pripravil za glasbenika in njegovo družbo, pa tudi o Palmižani in Peklenskih otokih nedaleč od Hvara. "To je bila vesela in mirna ekipa, ki je prišla uživat v hrani in miru. Niso se posebej izpostavljali," je Zirojević dejal za Jutarnji list.

Pester jedilnik
Za predjed je družba uživala v tunovem kompotu, med drugim pa so naročili tudi škampe, školjke in ikro morskega ježa, prekajeno rižoto s karameliziranim sladoledom iz štirih vrst pikantnega sira ter domače makarone s tartufi, jurčki in kozicami. Poleg tega so se na njihovih krožnikih znašli še ravioli, polnjeni z jastogom, ter različne vrste rib.

Zirojević je v preteklih letih pripravljal hrano tudi za Beyonce in Novaka Đokovića, pa tudi za prince iz Jordanije in Savdske Arabije, še dodaja Jutarnji list.