Zsa Zsa Gabor (fotografija je nastala okrog leta 1940), je bila v mladosti mis Madžarske. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor (fotografija je nastala okrog leta 1940), je bila v mladosti mis Madžarske. Foto: EPA
Zsa Zsa (na fotografiji iz leta 1968) je bila poročena kar devetkrat, edinega otroka ima iz zakona s Conradom Hiltonom. Foto: EPA

Frederic Prinz von Anhalt je medijem sporočil, da se Gaborjeva odziva na antibiotike in nima več visoke vročine, odprla naj bi tudi oči, a še ni spregovorila. Zdravniki v Univerzitetnem kliničnem centru Ronalda Reagana zdaj nameravajo zamenjati cevko, ki je povzročila krvavitve v trebuhu ostarele fimske dive.

Von Anhalt pravi, da je njegova žena "borka" in je prepričan, da bo (spet) ušla smrti. Odkar so ji junija lani zamenjali kolk, se je namreč že večkrat znašla v bolnišnici.

94-letna igralka madžarskega rodu, ki je leta 1936 postala mis Madžarske, je sicer nastopila v bolj malo filmih, najslavnejša pa je zaradi nastopanja v pogovornih oddajah, televizijskih zabavnih oddajah in zaradi rednega pojavljanja na družabnem prizorišču.

"Moškim sem bila vedno všeč"
Imela je tudi burno ljubezensko življenje, poročena je bila kar devetkrat, med drugim s hotelskim mogotcem Conradom Hiltonom (z njim ima svojega edinega otroka, hčer Constance Francesco Hilton, rojeno leta 1947) in igralcem Georgem Sandersom.

Nekoč je povedala: "Moškim sem bila vedno všeč in meni so bili vedno všeč moški. A všeč so mi možati moški, moški, ki se znajo pogovarjati z ženskami in lepo ravnati z njimi - ne le moški z mišicami."

Z zdajšnjim, torej devetim soprogom Fredericom Prinzem von Ahhaltom, ki je od nje mlajši kar 26 let, sta poročena od leta 1986.