Britansko kraljevo družino so v preteklosti že pretresali spolni škandali in škandali z mamili. Foto: EPA
Britansko kraljevo družino so v preteklosti že pretresali spolni škandali in škandali z mamili. Foto: EPA
Princi Harry, Charles in William
Okoli britanske kraljeve hiše ni nikoli dolgčas. Za kakšen škandal ali pa vsaj škandalček vedno poskrbi kakšen član družine. Foto: EPA


Par naj bi od neimenovanega člana britanske kraljeve družine zahteval 50.000 funtov (okoli 71.000 evrov) v zameno, da v javnosti ne objavi vročega videoposnetka. Izsiljevalca sta tudi trdila, da naj bi imela dokaze, ki namigujejo, da je član kraljeve družine enemu svojih pomočnikov izročil kuverto s kokainom, piše Sunday Times. Tarča izsiljevanja je obvestila policijo, ki je par aretirala 11. septembra v Londonu.

Predstavnik Buckinghamske palače je sporočil, da gre za policijsko zadevo, policija pa je potrdila le aretacijo dveh izsiljevalcev, starih 30 in 40 let, ki se bosta pred sodiščem pojavila 20. decembra.

Charles bi bil Camillin tampon
Britanska kraljeva družina je bila že večkrat vpletena v (spolne) škandale. Enega najodmevnejših (in neprijetnih) je zakuhal nihče drug kot prestolonaslednik princ Charles. Ko je bil še poročen s pokojno princeso Diano, je v javnost prišel posnetek telefonskega pogovora princa in njegove dolgoletne ljubice, danes pa žene Camille, v katerem si je princ (zelo romantično) zaželel, da bi bil vedno skupaj s Camillo oziroma v njenih hlačah, če ne drugače, pa kot tampon!

Fergie ujeli zgoraj brez
Radoživo nekdanjo ženo princa Andrewa, rdečelaso Sarah Ferguson, pa so fotografi ujeli, ko ji je njen ljubimec med počitnicami lizal prste na nogah. Kot da to ne bi bilo dovolj, je bila Fergie, ki je bila takrat še poročena z Andrewom, še zgoraj brez. Sledila je, seveda, ločitev.

Harry se je drogam (za las) izognil
Charlesov mlajši sin, princ Harry, je leta 2002 poskrbel za škandal, ko so ga ujeli pri kajenju trave. Da bi preprečil še kaj hujšega, ga je Charles poslal na ogled centra za odvajanje od mamil, kjer si je mladi princ ogledal, kakšne posledice imajo droge. Harry naj bi se takrat drogam sicer odpovedal, a je bil z njimi neposredno povezan, ko so nekaj let pozneje enega njegovih bogatih prijateljev in sošolcev osumili, da preprodaja mamila.

T. V.