Bruce Springsteen je začel turnejo po Avstraliji. Foto: Reuters
Bruce Springsteen je začel turnejo po Avstraliji. Foto: Reuters
Jake Gyllenhaal
Shoda v Washingtonu se je udeležil tudi igralec Jake Gyllenhaal. Foto: Reuters

"V mislih in srcih smo s sto tisoč moškimi in ženskami, ki so šli na ulice proti sovraštvu in delitvam ter za strpnost, vključevanje, pravico do svobodne izbire pri odločitvah za partnerja in otroke ter pravičnost za vse rase," je poudaril.

Na koncertu v Perthu v Avstraliji je 67-letnik omenil tudi druga področja, na katerih se za ZDA pod novim predsednikom pričakujejo spremembe, kot so okolje, zdravstveno zavarovanje in pravice priseljencev. "Smo na vaši strani. Mi smo nov ameriški odpor," je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA še sporočil protestnikom, ki so se v soboto zbrali na mirnih shodih po ZDA in svetu.

Springsteen je znan po tem, da ne skriva svojega političnega prepričanja. Teden dni pred Trumpovo prisego je v Beli hiši priredil poslovilni koncert za tedanjega predsednika Baracka Obamo in člane njegove administracije. Nastopil je tudi ob Obamovi inavguraciji pred osmimi leti. Ob prisegi Trumpa pa - tako kot številni drugi ameriški glasbeniki - ni želel nastopiti.

Podporo sobotnim pohodom žensk so izrazili tudi številni drugi ameriški zvezdniki. Nekateri so se shodov tudi udeležili in nagovorili množice ter opozarjali, da so se zbrali v imenu dostojanstva celotnega naroda, za pravice, ki so pod udarom in proti delitvam ter nestrpnosti.