Jenna Bush in Henry Hager ob razglasitvi zaroke 16. avgusta lani. Foto: EPA
Jenna Bush in Henry Hager ob razglasitvi zaroke 16. avgusta lani. Foto: EPA
Jenna Bush
Jenna Bush pred Belo hišo otrokom bere pravljico Where the Wild Things Are. Foto: EPA

26-letna Jenna Bush bo obljubila večno zvestobo štiri leta starejšemu sinu republikanskega politika iz Virginije, ki je nekaj časa delal za ameriškega predsednika v Beli hiši, Henryju Hagerju. Na poročni slovesnosti pričakujejo okoli 200 svatov, ki so na ranč družine Bush v Crawfordu v Teksasu začeli prihajati že včeraj.

Zaradi slavnostnega dogodka so varnostni ukrepi na ranču v Crawfordu poostreni. Novico o zaroki je dan po dogodku, 16. avgusta 2007, javnosti sporočil ponosni oče neveste. George Bush je zgodbo o tem, kako ga je bodoči zet zaprosil za roko njegove mlajše hčerke, komentiral z besedami: "Fant je prišel k meni in rekel: Rad bi poročil vašo hčerko. Odgovoril sem mu: Dogovorjeno."

Od upornice do umirjene intelektualke?
Jenna in njena sestra dvojčica Barbara sta v mladosti veljali za precej divji dekleti, ki sta bili zaradi pitja alkohola kot mladoletni osebi tudi aretirani. Predsednikova hči pa se je v zadnjih letih precej spremenila. Kot učiteljica angleščine je poučevala na eni izmed washingtonskih osnovnih šol, nekaj časa pa je v Srednji Ameriki delala tudi za organizacijo UNICEF.

Jenna je odločitev za kraj poročnega obreda pojasnila z besedami: "Bela hiša je zgodovinska, zelo lepa zgradba, a zame in za Henryja je preveč glamurozna." Zadnja poroka je bila Beli hiši leta 1971, ko se je poročila hči predsednika Nixona Tricia.