Charlene je v zakon oddal njen oče Michael, menda povsem preprost človek, ki si je dni pred poroko čas krajšal v krajevnih barih in v družbi Monačanov nazdravljal hčerkini sreči. Foto: Reuters
Charlene je v zakon oddal njen oče Michael, menda povsem preprost človek, ki si je dni pred poroko čas krajšal v krajevnih barih in v družbi Monačanov nazdravljal hčerkini sreči. Foto: Reuters
Knez Albert in kneginja Charlene
Sanjska poroka po pisanju tabloidov le ni bila tako sanjska - Charlenine solze menda niso bile solze sreče. Resnico verjetno pozna samo ona. Foto: Reuters

Michael Wittstock, ki se je edini od družine odzval na pisanja medijev, da sta mladoporočenca medene tedne v njeni domovini Južoafriški republiki preživljala ločeno, je pojasnil, da sta ločeno spala le eno noč.

Njegova hči je eno noč sama ostala v hotelu Oyster Box v Durbanu, kjer sta tudi sicer preživljala prve poporočne dni, knez Albert pa se je prijavil v hotel Hilton, kakšnih 20 minut vožnje oddaljen od ženinega, ker se je moral naslednje jutro že ob 7.00 udeležiti konference Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je potekala v Hiltonu.

To so le zgodbe. Škandalozne zgodbe.
Namigovanja, da je Charlene pred poroko želela pobegniti iz Monaka, da je bila poroka v bistvu najnesrečnejši dan njenega življenja in da zakon obstaja le na papirju, zato da bi knežji prestol dobil zakonitega dediča, so po očetovih trditvah nekdanje plavalke povsem iz trte izvita.

"To so samo zgodbe. Zgodbe, ki so naravnost škandalozne," pravi Wittstock in dodaja: "Resnično sem razočaran nad mediji." Ker so se številna izmed omenjenih natolcevanj pojavila tudi v južnoafriškem časopisju, je oče monaške kneginje okrcal tudi njih: "Južnoafričani bi morali Charlene podpirati, ne pa, da širijo tako umazane govorice."

Tudi s srečanja s predsednikom ločeno
53-letni Albert in njegova 20 let mlajša žena sta se v okviru svojega poročnega potovanja v JAR-u udeležila številnih srečanj, med drugim tudi z južnoafriškim predsednikom Jacobom Zumo - mediji so ob tem izbrskali, da sta se na srečanje pripeljala v istem, odpeljala pa vsak v svojem avtomobilu.

Tudi sicer govorice, da zakon monaškega kneza še zdaleč ni tako sanjski, kot je bilo videti še kakšen teden pred poroko, kar nočejo potihniti. Pred dnevi so tako francoski tabloidi obširno poročali o razlogih, zakaj sta Charlene in Albert po enem tednu prekinila poročno potovanje in se vrnila v Monako - Albert je moral opraviti DNK-test, saj ga je že tretja ženska obtožila, da nosi njegovega otroka.

Ima že dva nezakonska otroka
Kot je znano, se je pri prvih dveh podobnih primerih izkazalo, da sta ženski govorili resnico, saj je Albert čisto zares oče 18-letne Jazmin Grace Grimaldi in Alexandra Costeja. Jazmin se je rodila Kalifornijki Tamari Rotolo, ki je Alberta spoznala, ko je s prijateljico potovala po Evropi in se mimogrede ustavila v Monaku, spoznala Alberta in se z njim zapletla v avanturo za eno noč. Knez je dekle kot svojo priznal šele leta 2006, po preiskavi DNK-ja. Leta 2005 se je izvedelo, da ima Albert tudi nezakonskega sina, Alexandra Costeja z nekdanjo stevardeso iz Toga Nicole Coste.