Laura je kraljevi par pospremila v šolo, kjer se je ta pogovarjal z učenci. Foto: Reuters
Laura je kraljevi par pospremila v šolo, kjer se je ta pogovarjal z učenci. Foto: Reuters
Princ Charles in Camilla
Princ je ob šoli posadil tudi drevo. Foto: Reuters
Princesa Diana in John Travolta
Princesa je z Johnom v Beli hiši zaplesala novembra 1985. Foto: EPA

Med obiskom sta ju sprejela tudi ameriški predsednik in prva dama, ki sta kraljevi par pogostila na kosilu. Laura Bush je par po kosilu pospremila do šole SEED, kjer sta si Charles in Camilla ogledala dve učilnici in druge prostore, nato pa sta odšla na svečano večerjo v Belo hišo.

Pred Belo hišo se je medtem, ko sta se George in Charles pogovarjala o zavezništvu in vojni v Iraku, že zbrala večja množica ljudi, ki je protestirala prav proti iraški vojni.

Pot ju bo vodila tudi v New Orleans
Charles in Camilla bosta med svojim sedemdnevnim obiskom preživela še tri dni v prestolnici, kjer si bosta ogledala Nacionalni inštitut za zdravje, univerzo Georgetown, muzeje in spomenik padlim v drugi svetovni vojni. Med potjo se bosta ustavila še v New Orleansu in San Franciscu.

Sicer pa se je njuna turneja po Združenih državah Amerike, kjer je bila Charlesova prva žena Diana izredno priljubljena, začela v New Yorku. V torek je kraljevi par obiskal točko nič na Manhattnu, kjer je britanski spominski vrt posvetil vsem umrlim 11. septembra 2001. Tudi Diana in Charles sta namreč obiskala ZDA meseca novembra. Od tega je natanko dvajset let.

Na pot sta vzela 20 služabnikov
Sicer pa so se priprave na kraljevi obisk v ZDA začele že veliko prej na obeh straneh Atlantika. Tako je Camilla na pot vzela tudi svojega najljubšega frizerja, vizažistko, skupaj s Charlesom pa se je čez lužo odpravilo še 20 osebnih služabnikov. V prtljagi Camille naj bi se med drugim skrivalo tudi 50 različnih večernih toalet in ostalih kostimov.

In koliko bodo za izlet odšteli Britanci?
Potovanje naj bi stalo okrog 250 tisoč evrov. 5.000 funtov bo stal le frizer, da bo 58-letna Camilla ob 56-letnem Charlesu med obiskom vedno počesana. Vizažistkine usluge pa bodo davkoplačevalce stale "le" 500 funtov dnevno.