Chelsea je o rojstvu hčerke javnost obvestila po Twitterju. Foto: EPA
Chelsea je o rojstvu hčerke javnost obvestila po Twitterju. Foto: EPA
Z Možem Marcom Mezvinskim sta se poročila leta 2010. Foto: EPA

"Z Marcom sva polna ljubezni, zahval in hvaležnosti, ko praznujeva rojstvo najine hčerke Charlotte Clinton Mezvinsky," je zapisala Chelsea Clinton na družbenem omrežju Twitter. Novica je prišla v času, ko njena mama načrtuje svojo drugo kampanjo za stolček v Beli hiši. Hkrati pa je bilo to eno izmed najbolj pričakovanih rojstev v svetu politike. Ameriški mediji primerjajo vročico ob rojstvu Charlotte z rojstvom princa Georgea na britanskem dvoru.

Chelsea je novico o nosečnosti razkrila aprila. "Upam le, da bom tako dobra mama svojemu otroku - upam, da jih bo več -, kot je bila moja mama meni," je dejala Chelsea na dogodku fundacije No Ceilings, ki ga pripravljajo za pomoč mladim ženskam in dekletom.

Predana delu v fundaciji družine Clinton
34-letnica je namreč na čelu družinske fundacije, kjer se še posebej osredotoča na zdravstvene programe. Pred kratkim je zbrala okoli sto ton zdravniške pomoči, ki so jo poslali v zahodno Afriko, da bi pomagala pri boju proti eboli. Delu v fundaciji se je resneje posvetila, ko se je poslovila od honorarnega dela pri televizijski mreži NBC News, kjer je vse do avgusta sodelovala kot posebna poročevalka.

Novega člana družine so se še posebej veselili stari starši. Hillary je že septembra izjavila v enem izmed govorov, da bosta z možem spustila vse iz rok, ko pride otrok na svet. "Če naju boste videli, kako tečeva z odra, bo to razlog," se je šalila na enem izmed poslovnih dogodkov. Clintonovi sicer niso razkrili, kdaj bo novi član prijokal na svet. Bill je v pogovoru za CNN dejal le: "Komaj čakam. Upam, da bo 1. oktobra. Postal bom dedek."