Pred dvema letoma je javnost šokirala fotografija hudo pretepene Rihanne. Foto: EPA
Pred dvema letoma je javnost šokirala fotografija hudo pretepene Rihanne. Foto: EPA
Rihanna in Chris Brown
Rihanna in Chris Brown sta se po napadu razšla, nato pa dve leti pa nista smela govoriti.

Dve leti se Brown ni smel približati barbadoški pevki, potem ko ga je ta prijavila zaradi telesnega napada. Znano, je, da sta se Brown in Rihanna na predvečer podelitve grammyjev februarja leta 2009 hudo sprla, prepir pa se je končal z brutalnim pretepom - fotografije pretepene Rihanne so nekaj dni pozneje obkrožile ves svet.

Ni se ji smel približati na več kot 45 metrov
Konec avgusta lani je primer dočakal tudi sodni epilog. Sodišče je Chrisu dosodilo pet let pogojne kazni, šest mesecev javnih del (vključeni sta čiščenje grafitov in pranje avtomobilov) in petletno prepoved približevanja Rihanni na manj kot 45 metrov - razen, kadar se morata zvezdnika pojaviti na isti zabavni prireditvi - v tem primeru se ji je lahko približal na devet metrov.

Potem ko je Chris Brown oddelal 581 ur družbenokoristnega dela zaradi nasilnega obnašanja nad Rihanno, je pevec januarja letos prosil sodišče za preklic prepovedi približevanja barbadoški pevki. Sodnica Patricia Schnegg je tako v torek odločila, da za prepoved fizičnih stikov ni nobenih razlogov več. Brown se mora zdaj vzdržati le nadlegovanja 23-letne zvezdnice, lahko pa se ji približa in govori z njo. Rihanne sicer ni bilo na sodišče, je pa njen odvetnik sporočil, da nima nič proti umiku prepovedi.

Sodnica ga je pohvalila že novembra
Sodnica Schneggova že novembra lani, na zaslišanju o poteku izvrševanja kazni, ni mogla prehvaliti napredka, ki ga je dosegel 21-letni glasbenik. Med drugim je dejala, da izmed tisočih ljudi, ki so služili pogojno kazen na ta način in s katerimi je imela opravka, "ni nihče bolje ali bolj konsistentno opravil svoje kazni".

Ob tem je Brownu še dejala: "Res bi vas rada pohvalila, saj ste prevzeli odgovornost za svoja dejanja in se trudite, da bi vestno izpolnili vse, kar vam je naložilo sodišče."