Chris Brown je moral prisilno ostati na Filipinih. Foto: Instagram Chris Brown
Chris Brown je moral prisilno ostati na Filipinih. Foto: Instagram Chris Brown

Tam 26-letnega pevca nestrpno čakajo oboževalci, ki so se bali, da bo ameriški zvezdnik odpovedal koncert. Pevec je namreč dva dni moral prisilno preživeti v Manili, kjer je nastopil v torek.

Države ni mogel zapustiti zaradi spora s krščansko skupino Iglesia Ni Cristo (ki ima tudi politično moč), ki je zoper pevca vložila tožbo, ker je lani preskočil oziroma se ni pojavil na koncertu, ki so ga sponzorirali in organizirali prav oni. Nastopiti bi moral na stadionu na obrobju Manile, kjer bi pevec pel pred 55.000-glavo množico. Verska skupina pravi, da je pevcu in njegovi ekipi plačala za nastop, denarja pa kljub odpovedi koncerta niso nikoli vrnili. Gre za milijon ameriških dolarjev, poleg izplačanega zneska pa verska skupina zahteva še nadomestilo zaradi odpovedi koncerta.

Pevec je povedal, da ni storil ničesar narobe, državo pa je lahko zapustil šele, ko je prejel vladni dokument, da nima zakonskih obveznosti v državi. Tega je prejel danes. Brown je na Instagramu na kolenih prosil filipinske oblasti, naj ga izpustijo, pozneje pa je video izbrisal. "Prosim, prosim, pustite nas, prosim," je moledoval obupani Brown v videu.

Ko je zapustil Manilo, pa se je zahvalil vsem filipinskim oboževalcem in pozval vse tiste, ki se želijo zabavati, naj se udeležijo koncerta v Macau. Pevec svetovno turnejo nato nadaljuje v Izraelu, na Cipru, Nizozemskem, prihodnji teden pa se vrača v ZDA, kjer ga čaka še 25-dnevna turneja po ameriških mestih.