Evans je v oddaji Top Gear vztrajal eno sezono. Foto: Reuters
Evans je v oddaji Top Gear vztrajal eno sezono. Foto: Reuters

Da je vzdušje med voditelji precej napeto, so že pred dnevi poročali angleški mediji. "Vprašanje je zgolj še to, kdo bo šel in kdo bo ostal," je poročal The Independent. Nekdanji zvezdnik serije Prijatelji Matt LeBlanc je namreč zagrozil, da bo ostal del voditeljske ekipe zgolj pod pogojem, da odpustijo Evansa.

"Mislim, da lahko z odstopom naredim največ za pomoč oddaji," je še zapisal Evans. Njegova odpoved je prišla za tem, ko je odstotek gledanosti padel na najnižjo točko - v nedeljo si je oddajo ogledalo zgolj 1,9 milijona gledalcev.

Evans je tako še en v vrsti voditeljev, ki so zapustili priljubljeno avtomobilistično oddajo. Pred njim so to storili že Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May. Evans se bo zdaj posvetil drugim obveznostim, ki jih ima na BBC-ju - med drugim vodenje jutranje oddaje na drugem programu BBC-jeve radijske postaje. "Z vso paro naprej zdaj skupaj z Radio 2, CarFest, Childeren In Need, 500 Words in z drugimi stvarmi, do katerih me bodo pripeljale moje sanje," je še dodal.

V izjavi, ki jo je izdala televizijska postaja BBC, je še dodal, da še nikoli ni delal z bolj zaneseno ekipo. Hkrati pa ostaja velik oboževalec oddaje. Za zdaj še ni znano, kdo bo vodil drugo sezono prihodnje leto.