Zaradi domnevnih privilegijev za slavno manekenko so pri Eurostarju že uvedli preiskavo. Foto: EPA
Zaradi domnevnih privilegijev za slavno manekenko so pri Eurostarju že uvedli preiskavo. Foto: EPA

Zaradi hudega mraza je v Evropredoru pod Rokavskim prelivom, ki povezuje Francijo in Veliko Britanijo, za 15 ur obtičalo kar pet vlakov, na katerih je bilo skupno 2.000 potnikov. Potnike so iz predora odpeljali s posebnimi reševalnimi vlaki, do katerih so prišli po evakuacijskih predorih. Ko je vlak, v katerem je bila svetovno znana manekenka, končno zapeljal iz predorske cevi, je 39-letna lepotica lahko nemudoma zapustila vagon - za razliko od drugih potnikov.

"Claudio je pri izhodu iz predora že čakal avtomobil in reševalci so jo takoj izpustili ven, nas pa so zadržali, ne da bi nam povedali, kaj se sploh dogaja," je v intervjuju za britanski Telegraph besnel francoski potnik Gregoire Sentilhes.

Eurostar je zaradi obtožb že uvedel preiskavo, v kateri bodo ugotovili, ali je družba po vrhunsko manekenko res poslala avtomobil in poskrbela za njen takojšen prevoz domov, medtem ko je nosečnice, otroke in invalide pustila prepuščene same sebi. Schifferjeva sicer že devet let živi v Veliki Britaniji, kot predstavnica kozmetične hiše L'Oreal pa se z Eurostarjevimi vlaki redno vozi v Pariz.