Cosby je pred meseci vse obtožbe zavrnil kot 'izmišljene in neosnovane'. Foto: Reuters
Cosby je pred meseci vse obtožbe zavrnil kot 'izmišljene in neosnovane'. Foto: Reuters

Cosby je leta 2005 na svojem domu v Philadelphii omamil Andreo Constand in jo potem posilil. Žrtev ga je tožila in Cosby je na zaslišanju priznal, da si je priskrbel opojna sredstva z namenom, da bi jih dal mladim ženskam, s katerimi je želel imeti spolne odnose. Tožba Constandove se je sklenila leta 2006 s poravnavo - povedano drugače, Cosby ji je plačal za molk.

Televizijski zvezdnik naj bi ženske omamljal in posiljeval 40 let, vendar pa je velika večina primerov že zastarala. Tri ženske ga zdaj tožijo v Massachusettsu zaradi obrekovanja, ker je skupaj s svojimi odvetniki trdil, da lažejo, ko so ga obtožile spolnih zlorab. Večina žrtev se zaradi tega, ker so bile omamljene, najprej ni niti spomnila, kaj natančno se je dogajalo.

Umaknil se je iz javnosti
Odvetniki 77-letnega Cosbyja so do zdaj skrivali njegove izjave iz tožbe leta 2005, vendar pa je tiskovna agencija AP vztrajala in sodno izterjala objavo nerodnega priznanja, ki bo imelo vpliv na druge primere.

Cosby vse obtožbe zanika, do zdaj pa še nikoli ni bil kazensko preganjan.

Ameriški zvezdnik je najbolj znan po vlogi skrbnega očeta in zdravnika dr. Cliffa Huxtabla iz priljubljene serije The Cosby Show, ki so jo predvajali med letoma 1984 in 1992. Zaradi resnih obtožb mnogih žensk je moral odpovedati nekaj stand-up predstav in televizijskih projektov.