Carrie Underwood na podelitvi grammyjev februarja letos. Foto: EPA
Carrie Underwood na podelitvi grammyjev februarja letos. Foto: EPA

"V zadnjih petih minutah intervjuja so mi zastavili težko vprašanje in jaz sem nanj odgovorila najbolje, kot sem znala, potem pa sem še naprej počela, kar počnem, to je ustvarjam glasbo in se skušam izogibati kakršni koli kontroverznosti," je 29-letna Underwoodova povedala za AP.

Pobožna krščanska pevka, ki se je leta 2010 poročila s kanadskim hokejistom Mikom Fisherjem, je v intervjuju za časnik Independent povedala, da meni, da bi morala biti poroka dovoljena vsem.

Pravica do ljubezni za vse
"Ker sem sama poročena ženska, si ne morem predstavljati, kako bi bilo, če bi mi kdo rekel, da se ne smem poročiti z nekom, ki ga ljubim in s katerim se želim poročiti," je dejala nekdanja zmagovalka pevskega resničnostnega šova Ameriški idol.

"Ne morem si predstavljati, kako se ob tem počutiš. Prav gotovo menim, da bi morali imeti vsi pravico do ljubezni, do ljubezni v javnosti, da ljubimo ljudi, ki jih želimo ljubiti."

Underwoodova, ki je bila vzgojena v Baptistični cerkvi, a zdaj obiskuje Nedenominacijsko, do gejev prijazno cerkev, pravi, da ni imela nikdar namena, da se jo postavlja na neki piedestal. "Beseda 'vzornica' me res straši, ker ne glede na to, kaj se ti zgodi v življenju, če kaj storiš, nosiš, zapoješ, kar koli - nekje nekomu to najverjetneje ne bo preveč všeč," je povedala za AP po tem, ko jo je doletel pravi spletni pogrom ogorčenih "oboževalcev".
"Preprosto si res prizadevam delati, kar delam, in skušam biti prijazna do ljudi ter ustvarjati odlično glasbo, in če se ljudem zdi, da se lahko po tem zgledujejo, je to krasno. Če pa ne, pa tudi v redu."