Courtney je pred kratkim ukinila svoj račun na socialnem omrežju Twitter in je zdaj aktivna članica Facebooka, kjer deli svoje misli s svetom vsak dan. Foto: MMC RTV SLO
Courtney je pred kratkim ukinila svoj račun na socialnem omrežju Twitter in je zdaj aktivna članica Facebooka, kjer deli svoje misli s svetom vsak dan. Foto: MMC RTV SLO
Frances Bean in Courtney Love
Frances je preteklo leto za Harper's Bazaar priznala, da je prav njena babica tista, ki je skozi celo življenje stoji ob strani: 'Je oseba, ki jo od vseh ljudi na svetu najbolj spoštujem.' Foto: People

Od petka naprej je po odločitvi sodišča Frances Bean dobila novi skrbnici, in sicer Wendy O'Connor in Kimberly Dawn Cobain – mater in sestro Francesinega očeta, pevca in kitarista skupine Nirvana, poroča TMZ.

Razlog za odvzem skrbništva pevki in nekdanji manekenki ni njen boj z odvisnostjo od drog, je za People povedal njen odvetnik Keith A. Fink. "Courtney je čista že leta in je popolnoma v redu," je sporočil Fink. Dodal je: "Gre predvsem za dejstvo, da bi Frances raje živela pri babici kot pri mami."

S prevzemom skrbništva pa sta Francesina babica in teta v upravljanje dobili tudi njeno premoženje. Kurtova edinka je namreč dedinja precejšnega dela pevčeve posesti. "Frances je stara 17 let in je najstnica z močno voljo. Gre za odločitev, ki jo je sprejela sama. Toda kljub vsemu ima Courtney rada svojo hčer bolj kot vse na svetu," je še razložil Fink.

Ekscentrična Courtney odvzema skrbništva ni komentirala. Raje, kot da bi pometla pred svojim pragom, je v ponedeljek besedičila o še eni slavni materi – Madonni. "Ne razumem, zakaj ljudje mislijo, da ne maram 'Maddone'. Ona ve, da jo imam rada," je Courtney ob zatipkanem imenu pevke delila svoja čustva do kraljice popa na socialnem omrežju Facebook.

Courtney že drugič "izgubila" Frances
To pa ni prvič, da je O'Connorjeva dobila skrbništvo nad Frances v svoje roke. Leta 2003 je losangeleško sodišče odvzelo Frances materi, ko je bila ta aretirana zaradi vloma v domovanje nekdanjega fanta. Courtney si je januarja 2005 izborila skrbništvo nazaj, potem ko je dokazala na sodišču, da je obrnila nov list v svojem življenju in odločno rekla drogam "ne".