Cristiano Ronaldo novice o rojstvu sina 17. junija ni razkril niti svojim soigralcem v Južni Afriki, za novico so izvedeli šele prejšnjo soboto, skupaj s preostalim svetom. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo novice o rojstvu sina 17. junija ni razkril niti svojim soigralcem v Južni Afriki, za novico so izvedeli šele prejšnjo soboto, skupaj s preostalim svetom. Foto: EPA
Facebook
Novico je nogometaš sporočil prek socialnih omrežij Facebook in Twitter. Foto: EPA

V soboto popoldne je portugalski nogometni zvezdnik na Faceboku in Twitterju objavil kratko novičko, da je dobil sina, nato pa se je zavil v molk. Zato pa imajo toliko več dela mediji, predvsem portugalski in angleški, ki poskušajo odkriti čim več podrobnosti o skrivnostnem malčku.

Cristiano je na spletu zapisal samo: "Z veliko radostjo in ganjenostjo sporočam, da sem postal očka malega fantka. Po dogovoru z mamico, ki želi ostati anonimna, bom za sina skrbel sam. Drugih informacij za zdaj ne bom dajal in vse naprošam, da spoštujete mojo in otrokovo zasebnost."

Takoj so se pojavila namigovanja, da naj bi bil otrok, ki se je rodil 17. junija, sad ljubezni, izlite v avanturi za eno noč, ki si jo je 25-letni nogometaš privoščil lani poleti med obiskom Združenih držav Amerike. Medijem (za zdaj še) neznano dekle naj bi takrat zanosilo, Cristiano pa naj bi ji plačal, da mu po otrokovem rojstvu prepusti polno skrbništvo, o vsem tem pa pred javnostjo molči kot grob.

Kdo je mati?
Zdaj se je pojavila še druga teorija - Cristiano naj bi si močno želel otroka, vendar v množici vseh njegovih spremljevalk - od razvpite Paris Hilton do starlete Kim Kardashian - ni našel dekleta, ki bi bila primerna za mater njegovega naslednika. Zato naj bi se odločil za nadomestno mater, ki naj bi donosila njegovega otroka, pobrala denar in se zavila v molk. Zvezdnik madridskega Reala se na ta namigovanja še ni odzval, brez komentarja so tudi njegovi predstavniki za tisk.

Za portugalski časnik Diario de Noticias pa je spregovorila Ronaldova sestra Katia Aveiro. O otrokovi materi ni povedala nič novega, je pa opisala malčka. "Je izrezana podoba svojega očeta, ima rjave oči in rjave laske, tako kot Cristiano. Zelo je priden in miren, samo je in spi," je dejala Katia, ki ima tudi sama dva sinova, devetletnega Rodriga in štirimesečnega Dinisa.

Ronaldo Jr.
Mediji že ugibajo tudi o imenu, ki ga bo nosil malček. Uradno naj bi ga Cristiano sporočil šele, ko se bo vrnil v Madrid, na portugalski televiziji pa so ga že prehiteli. Sporočili so namreč, da naj bi bilo otroku ime kar Ronaldo Junior oz. Ronaldo mlajši.