Od njegovih najboljših dni so minila že leta. Foto: Reuters
Od njegovih najboljših dni so minila že leta. Foto: Reuters

"Vrsto let sem želel opustiti zloga 'Hassel' iz svojega življenja. Zdaj sem se odločil in uradno postal David Hoff," je sporočil v posnetku, objavljen v petek na YouTubu.

Novica se je hitro razširila, Hasselhoff je šel celo tako daleč, da si je ime spremenil tudi na družbenem omrežju Twitter in ob tem zapisal: "Pomembne novice in veliko olajšanje zame. Upam, da me boste vsi razumeli, občutek je neverjeten." Njegovo objavo so retvitali mnogi izmed njegovih 520.000 sledilcev, o tem so poročale ameriške televizije, njegovo ime so spremenili tudi v največji filmski bazi na strani IMDb-ja.

A kmalu se je izkazalo, da je šlo za potegavščino. 24 ur pozneje se je namreč pojavil oglas s Hasselhoffom v glavni vlogi, zato je postalo jasno, da je bila vse le dobro zamišljena poteza, s katero je zvezdnik televizijskih serij iz 80. let svoj obraz in glas posodil avstralskemu telekomunikacijskemu podjetju Amaysim.

Besedna igra
Podjetje namreč v svoji reklamni kampanji uporablja geslo "Manj nevšečnosti" (v angleščini se beseda 'hassle' izgovori enako kot prvi del njegovega priimka, torej Hassel, op. a.). V reklami se tako pojavi zvezdnik serij Obalna straža in Vitez za volanom, ki reče: "Jaz sem moral spremeniti ime, ti lahko spremeniš le svojega operaterja."

63-letni Hasselhoff je bil v 80. in 90. velik zvezdnik, s skladbami Looking For Freedom, Crazy for You in Do The Limbo Dance je požel tudi kar nekaj glasbenih uspehov. Zadnja leta pa je nastopal predvsem v resničnostnih šovih, bil je sodnik šova America's Got Talent in Britain's Got Talent, svoje plesno znanje pa je pokazal v šovu Ples z zvezdami. Poleg tega se občasno pojavi v javnosti zaradi težav z alkoholom.