Mariah Carey je 'na sceni' že skoraj 30 let, kar 18 njenih uspešnic se je znašlo na prvem mestu Billboardove lestvice, prva med njimi je bila Vision of Love iz 1990. Foto: Reuters
Mariah Carey je 'na sceni' že skoraj 30 let, kar 18 njenih uspešnic se je znašlo na prvem mestu Billboardove lestvice, prva med njimi je bila Vision of Love iz 1990. Foto: Reuters
V šovu se pojavijo tudi nekdanji mož Nick Cannon in njuna otroka, petletna dvojčka Moroccan in Monroe. Foto: Reuters

"Ljudje naj ga gledajo, ker bodo videli posebne trenutke. Tako vesela sem, da sem jih dokumentirala," o svojem novem resničnostnem šovu pravi Mariah Carey. Kar presenetljivo je, da je razvpita pevska diva, znana po razkošnem življenjskem slogu in, no, obnašanju, ki pritiče statusu dive, svojo resničnostno oddajo dobila šele zdaj, pri 46. Mariah's World so v New Yorku predstavili v nedeljo in Careyjeva je na zabavi povedala, da glede iztekajočega leta nima obžalovanj. Čeprav je razdrla zaroko in se razšla z Jamesom Packerjem, pravi, da je bilo leto 2016 "dobro leto".

Morda tudi zato, ker je kmalu po omenjenem razhodu hitro našla novo ljubezensko srečo, in sicer v objemu člana svoje ekipe plesalcev Bryana Tanake. Njen trenutni izbranec, s katerim se poznata že desetletje, je za E! povedal: "Mariah mi je bila vedno všeč. Tako rad jo imam." Nato pa povabil h gledanju oddaje, kjer je posnet tudi razvoj njunega ljubezenskega razmerja.

Mariah's World, šov, ki mu Mariah sama ne želi reči resničnostni, ampak prej dokumentarni, saj naj bi bil namenjen temu, da oboževalci bolje spoznajo njeno osebnost, "ne pa pokazati, kako hodi na manikiro", pevko spremlja na začetku turneje The Sweet Sweet Fantasy po Evropi in sredi načrtov za poroko. V napovedniku Mariah med drugim pove: "Nisem Pepelka, moje življenje ni pravljica, pozabite javno podobo, pozabite govorice, to dolgujem oboževalcem."

Ali jo ljubiš ali sovražiš
Prve kritike šova so si diametralno nasprotne. Kot so opazili poklicni gledalci pri reviji Time, Mariah ostaja nedostopna in se nikoli ne spusti na raven resničnostne televizije. Kdor je upal, da jo bo končno videl brez ličil in sproščeno, naj se obriše pod nosom, saj pred kamero previdno izbira besede in ima svojo podobo ves čas pod nadzorom. Zapisali so: "Kdor si želi izvedeti kaj o Careyjevi, naj se obrne drugam, denimo k upravičeno legendarni epizodi MTV Cribs iz leta 2002, v kateri razkazuje svojo manhattansko 'palačo' z ironičnim zavedanjem, kako zelo ekstremen je njen okus." Hkrati je z novim šovom dosegla samo, da se je razblinil mehurček "Mariahinega sveta", v katerem so po tleh vedno posuti listi vrtnic in šampanjec teče v potokih, so še dodali.

Pri Daily Beast pa, nasprotno, pišejo: "Mariah's World je odličen. Malo oddaj je tako zabavnih, saj se malo zvezd resničnostne televizije samih sebe zaveda tako kot Mariah Carey." Nadaljujejo, da je Mariah izjemno duhovita, se zna šaliti na svoj račun – tudi iz svojega slovesa dive se ponorčuje, pa iz premise, da je njeno življenje polno šampanjca in diamantov – in to, medtem ko pije šampanjec in izbira diamante. Še posebej zabaven naj bi bil prizor, v katerem Mariah, medtem ko ji štirje ljudje pomagajo natakniti vrtoglave pete, izjavi: "Oprah mi je rekla, da ne smeš nikoli dajati vtisa, da si še čevljev ne znaš obuti več sam." Vse skupaj opazuje njena menedžerka Stella Bulochnikov, ki pripomni: "Saj veš, da bodo tukaj zraven spustili zlobno glasbo, kajne?" In res so jo.