Brandon Howard skuša uspeti v glasbenem svetu. Foto: Youtube
Brandon Howard skuša uspeti v glasbenem svetu. Foto: Youtube
Prince, Blanket in Paris Jackson
Za Princea, Blanketa in Paris po očetovi smrti leta 2009 večinoma skrbi njihova babica Katherine. Foto: EPA

Novica je kot vihar zaokrožila po rumenih medijih, sprožil pa je ni, kot je to običajno, domnevni "izgubljeni sin", ki bi se želel dokopati do premoženja rodbine Jackson, ampak hollywoodski zobni kirurg Joseph Goodman. Goodman je namreč na dražbi nedavno kupil del opreme, s katero je prišel do dednega zapisa umrlega glasbenika. Nato je sklical novinarsko konferenco, na kateri je odprl ovojnico z izsledki in dejal: "Obstaja 99,9-odstotna verjetnost, da je Michael Jackson oče Brandona Howarda. Dokazi so več kot trdni."

Brandon, za katerega so mediji že ocenili, da po zunanjosti precej spominja na glasbeno legendo, je obetavni pevec, njegova mati pa je Miki "Billy" Howard, pevka gospela, ki je bila pred mnogo leti članica Jacksonove spremljevalne skupine na turnejah. Tudi sama se je v 80. letih poskusila na samostojni poti, njen menedžer pa je bil prav Michaelov oče Joe.

"Jacko" ima sicer uradno tri otroke - Princea Michaela, ki je danes star 16 let, 15-letno Paris in 11-letnega Princea Michaela II., imenovanega tudi Blanket.

Ne želi imeti opravka z njimi
Zanimivo pa je, da domnevnemu najstarejšemu sinu Brandonu, ki se predstavlja z imenom B. Howard, vsa medijska pozornost ni prav nič všeč, vsaj tako trdi. Kmalu po objavi novice je namreč na Facebooku objavil posnetek, v katerem je zatrdil: "Prvič, zgodbe nisem sam predstavil medijem, poklical nisem nikogar. Drugič, sam nikoli nisem razglasil ali trdil, da sem sin Michaela Jacksona. Tretjič, nikakor ne nameravam tožiti Jacksonovega klana ali kaj podobnega. Dobro sem preskrbljen. Četrtič, res sem opravil test DNK, a to nima nobene povezave s komer koli."

Oglasil se je tudi skrbnik Jacksonovega premoženja, odvetnik Howard Weitzman, ki je dejal: "Nikoli še nisem slišal za tega fanta. A vsi časovni roki, da bi lahko zahteval priznanje, da je Michaelov sin, ali del premočenja, so že zastarali."

A zgodba se vali naprej kot klobčič. Nekateri so tako že namignili, da je bil Brandon rojen leta 1982, eno leto pred veliko Jacksonovo uspešnico Billie Jean, ki bi lahko govorila prav o njem ...