Ivanka Trump se je poročila leta 2009, zdaj pa z možem Jaredom Kushnerjem pričakujeta otroka. Foto: EPA
Ivanka Trump se je poročila leta 2009, zdaj pa z možem Jaredom Kushnerjem pričakujeta otroka. Foto: EPA

Sovoditeljica Trumpove oddaje Vajenec, poslovna ženska in manekenka je veselo novico objavila na spletnem omrežju Twitter. 29-letna Ivanka se je leta 2009 poročila z Jaredom Kushnerjem, newyorškim dedičem, nepremičninarjem in izdajateljem tednika The New York Observer, ki bo zdaj prvič postal oče. Še pred poroko s Kushnerjem, ki je judovskega rodu, je Ivanka iz katoliške vere prestopila v judovsko in prevzela ime Yael.

Hči Donalda Trumpa in njegove prve žene Ivane, s katero sta bila poročena med letoma 1977 in 1992, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci (Donald mlajši, Ivanka in Eric), je podpredsednica nepremičninskega podjetja svojega očeta, ima pa tudi podjetje, ki izdeluje nakit. Z odliko je diplomirala iz ekonomije na poslovni šoli Wharton pod okriljem Pensilvanske univerze. Kushnerjev oče je bil ugleden demokratski politični donator, ki pa se je nato na sodišču znašel zaradi kršenja zakonov o financiranju kampanj.

To bo tretji vnuk 64-letnega Donalda Trumpa, ki je od leta 2005 poročen s 24 let mlajšo Slovenko Melanijo Knavs (v ZDA je znana kot Melania Knauss in je Trumpova tretja žena, saj je bil po Ivani poročen še z Marlo Maples, s katero ima hčer Tiffany). Leta 2006 se je Donaldu in Melaniji rodil sin Barron, ki je malenkost starejši od svoje nečakinje Kai Madison (rojena leta 2007) in nečaka Donalda Johna Trumpa III. (rojen leta 2009), hčere in sina Barronovega 33-letnega polbrata Donalda mlajšega.