Michael Douglas je že pet desetletij stalnica na tv-ekranih in filmskih platnih. Foto: EPA
Michael Douglas je že pet desetletij stalnica na tv-ekranih in filmskih platnih. Foto: EPA

Zdravljenje naj bi trajalo osem tednov, 65-letni Douglas pa naj bi popolnoma okreval, je predstavnik igralca povedal za revijo People. "Sem zelo optimističen," je filmski zvezdnik povedal za omenjeno revijo.

Hollywoodski veteran, ki je poročen s stanovsko kolegico Catherine Zeta-Jones, je že pet desetletij znanec ljubiteljev filma, igralstvo mu je bilo položeno že v zibko, saj je sin filmske legende Kirka Douglasa.

Vloga Gordona Gekka mu je pisana na kožo
Kot producent je prvič sodeloval pri filmu Let nad kukavičjim gnezdom (1975) in za svoje delo dobil oskarja, igralski preboj pa je doživel v televizijski seriji Ulice San Francisca. Nato se je njegova kariera strmo vzpenjala: igral je v filmih Kitajski sindrom in Lov na zeleni diamant, nato pa je dobil drugega oskarja - tokrat igralskega - za upodobitev borznika Gordona Gekka v kultnem filmu Wall Street (1987).

Vlogo Gekka je v nadaljevanju omenjenega filma - tudi drugič je v režiserskem stolčku sedel Oliver Stone -, Douglas ponovil letos. Premiera filma Wall Street 2: Denar nikoli ne spi se je zgodila maja v Cannesu, v slovenske kinematografe pa prihaja 30. septembra.