Slavni igralci Kirk Douglas, Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas trepatajo in čakajo, kakšna bo usoda mladega člana njihove družine. Foto: EPA
Slavni igralci Kirk Douglas, Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas trepatajo in čakajo, kakšna bo usoda mladega člana njihove družine. Foto: EPA
Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones
Michael se je po 23 letih zakona ločil od Cameronove mame Diandre in se poročil z mlado igralko Catherine Zeta-Jones. Foto: EPA
Kirk Douglas
Kirk Douglas upa, da bo dočakal, da svojega vnuka spet vidi svobodnega. Foto: EPA

31-letnega Camerona Douglasa so aretirali 28. julija lani in ga obtožili preprodaje drog. Zadnja leta se je mladenič ukvarjal s preprodajo velikih količin metamfetamina, kar je na sodišču tudi sam priznal januarja letos. Cameronu grozi deset let zapora, njegovi odvetniki pa bodo poskušali doseči, da mladi Douglas za rešetkami ne bo preživel več kot tri leta in pol.

Pred izrekom kazni je na sodnikov naslov prispela množica pisem, v katerih ga Cameronovi slavni sorodniki in prijatelji prosijo za razumevanje in prizanesljivost, za njegova kriminalna stranpota pa krivijo tako rekoč vse - nesrečno otroštvo, slavnega očeta in dedka, družinske težave z odvisnostjo, ločitev staršev, zasebno šolo, njegovo dekle ...

V bran sta mu stopili obe "mami"
"Priznam, da je bil prvi občutek, ki se je pojavil, ko sem izvedela za njegovo aretacijo, občutek krivde," v pismu sodniku priznava njegova mati Diandra, ki je Camerona rodila, ko je imela komaj 22 let. Z Michaelom Douglasom sta se po 23 letih zakona ločila leta 2000, kmalu nato pa se je slavni igralec poročil s svojo privlačno kolegico Catherine Zeta-Jones, ki je od njega mlajša kar 25 let.

Tudi mlada mačeha je v pismu svojega pastorka močno pohvalila: "On je čudovita oseba, je skrben in pošten, njegova edina slabost je, da je nazadnje podlegel odvisnosti, s katero se je boril več let."

Njegov oče krivi samega sebe
Ko je bil Cameron star 13 let, ga je oče poslal v elitno zasebno šolo, kjer je bil deček močno nesrečen. Začel je uživati marihuano, po ločitvi staršev je presedlal na kokain, leta 2004 pa se je vdal še heroinu. V tej omami se mu je pridružilo tudi njegovo dekle Kelly Sott, ki se je zdaj prav tako znašla za rešetkami.

Zaradi sinovega položaja se je s pepelom posipal tudi njegov oče Michael Douglas: "Moj sin prihaja iz družine, ki nosi črn madež odvisnosti. Tudi sam sem se zdravil zaradi odvisnosti od alkohola, moj brat Eric je umrl zaradi smrtonosnega koktajla alkohola in tablet. Preveč sem se posvečal karieri in premalo družini. Če bi več časa preživel z Cameronom, bi se zagotovo drugače obrnilo."

Na sodnika se je obrnil tudi Cameronov dedek, slavni igralec Kirk Douglas. "Prosim vas za milost, saj bi svojega vnuka rad videl svobodnega, ozdravljenega odvisnosti in spet na pravi poti, še preden umrem," je zapisal 93-letni zvezdnik.