Po podelitvi je glasbenik povedal, da bi bil na odlikovanje najbolj ponosen njegov pokojni dedek. Foto: Reuters
Po podelitvi je glasbenik povedal, da bi bil na odlikovanje najbolj ponosen njegov pokojni dedek. Foto: Reuters

Angleškega glasbenika Eda Sheerana je po tem, ko je bila njegova skladba Shape of You razglašena za največkrat pretočeno pesem leta 2017, doletela še ena čast britanski kraljevi dvor mu je podelil odlikovanje reda britanskega imperija (MBE).

Častno odlikovanje za dosežke na področju glasbe in dobrodelnosti je 26-letnemu glasbeniku v Buckinghamski palači podelil princ Charles. Britanski dvor je s tem želel nagraditi tako Sheeranovo glasbeno udejstvovanje kot tudi njegovo dobrodelno podporo, ki jo slavni pevec nudi različnim organizacijam. Med drugim je pomagal sirotišnicam in sodeloval v dobrodelni akciji za boj proti aidsu.

Po svečani podelitvi je Sheeran novinarjem povedal, da bi bil na odlikovanje zelo ponosen predvsem njegov dedek. "Moj dedek je bil velik rojalist," je povedal za BBC. "Hranil je vse spominske plošče v povezavi s kraljevo družino, poleg tega pa danes mineva točno štiri leta od njegove smrti," je še dodal Sheeran, ki je s svojim zadnjim albumom osvojil glasbene lestvice po vsem svetu.