Luka Šulić in Stjepan Hauser sta v letošnjem letu polnila prizorišča tudi v Sloveniji. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Luka Šulić in Stjepan Hauser sta v letošnjem letu polnila prizorišča tudi v Sloveniji. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
2Cellos
Svoje nastope pogosto dopolnjujeta z elementi, ki ju še zbližajo z njunim občinstvom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Ikonični Elton John je 2Cellos spoznal po zaslugi njune priredbe Smooth Criminal, ki ga je navdušila do te mere, da ju je poklical, vse ostalo je že zgodovina.

"Nekdo je imel prenosni računalnik, pogledal sem video in postal navdušen. Mislil sem, da sta neverjetna, ker nisem še nikoli prej videl violončelista, ki bi tako igral," je v videu na portalu YouTube, ki je bil objavljen nedavno, znova potrdil Elton John in se ob tem spomnil, kako je odkril 2Cellos.


Vabljeni k branju MMC-jevega pogovora s Šulićem in Hauserjem: "Včasih se ob prihodu domov na letališču niti ne posloviva"

Skupaj so prepotovali že dober del sveta, ampak Elton John še vedno ne skopari z lepimi besedami in pohvalami nad violončelistoma.

A ne samo nad glasbo, Elton je bil navdušen nad njihovo izvedbo. "V njuni glasbeni izvedbi obstaja nekaj homoerotičnega. Vem, da nista geja, ampak v njunih nastopih je nekaj homoerotičnega - na načinu, kako skupaj igrata. To, kar imata, se ne zgodi pogosto," je bil mnenja britanski glasbenik.

Celoten pogovor z Eltonom Johnom si lahko pogledate spodaj.