Britanski pevec Elton John je velik borec za pravice gejev in lezbijk. Foto: EPA
Britanski pevec Elton John je velik borec za pravice gejev in lezbijk. Foto: EPA

Britanski pevec je pretekli teden kritiziral odnos Rusije do gejevske skupnosti in si s tem prislužil pozornost Kremlja. Po poročanju britanskega časnika Independent je Putin poklical Johna in ga povabil na pogovor ob skodelici čaja.

"Rad bi ga spoznal," je dejal pevec za BBC v soboto. "Verjetno je to brca v temo, toda rad bi ga spoznal in mu rekel: Pridi, popijva skodelico čaja in se pogovoriva o tem." Ob tem je še dejal, da se zaveda, da obstaja možnost, da se mu bo po obisku Putin smejal za hrbtom ali ga celo označil za popolnega idiota. "Toda vsaj imel bom čisto vest, ko bom vedel, da sem poskusil," je dodal pevec.

Naslednji dan je John na Instagramu zapisal: "Hvala, predsednik Vladimir Putin, ker ste stopili v stik z mano in se z mano pogovorili po telefonu. Veselim se že, da se na štiri oči pogovoriva o skupnosti gejev in lezbijk v Rusiji."

Rusija je pod drobnogledom javnosti vse od podpisa spornega zakona, ki je predvideval kazni za širjenje "gejevske propagande" pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju.