Angelina in Brad naj bi imela skupno premoženje, vredno več kot 350 milijonov evrov. Foto: Reuters
Angelina in Brad naj bi imela skupno premoženje, vredno več kot 350 milijonov evrov. Foto: Reuters
Angelina Jolie
Na njej naj bi bilo vse povsem naravno, na dan pa naj ne bi zaužila več kot 1.200 kalorij. Foto: Reuters

Angelina, ki je oskarja (za stransko vlogo v filmu Girl, Interrupted) dobila že pri 25 letih, je bila na začetku filmske kariere vihrava, neukročena črnolaska, ki je okoli vratu nosila kri svojega moža, imela težave z mamili in bila obsedena s spolnostjo.

Danes se predstavlja kot nekaj čisto drugega – postala je ena najbolj spoštovanih žensk iz sveta zabave, s katero se želijo rokovati in pogovarjati vsi, od generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki Muna do ameriškega predsednika Baracka Obame. Obiskuje razseljene sirote v Siriji, spremlja dogajanje v Bosni in Hercegovini ter se bojuje za večje možnosti izobraževanja deklet v Afganistanu, saj je neutrudna ambasadorka Združenih narodov.

Ne le to, je srečno poročena s še vedno zaželenim Bradom Pittom, s katerim vzgajata četico otrok, tri biološke in tri posvojene, uveljavila se je tudi kot režiserka. V zadnjem času je sicer v ospredju njen boj z zdravjem, saj je želela prehiteti zahrbtnega raka, ki ji je vzel mamo in teto. Tako si je dala preventivno odstraniti obe dojki, marca pa tudi jajčnike.

"Brad in otroci ji bodo spekli torto"
Angelina je zavrnila vse ponudbe, da bi okrogli jubilej proslavila z bleščečo, retuširano naslovnico na eni izmed najbolje prodajanih revij ali na veliki zabavi, na katerih bi se slavni in bogati opijali s penino. Rojstni dan bo raje praznovala doma, v družbi najbližjih. "Brad in otroci ji bodo spekli torto, nato pa jo bo Brad peljal v kakšen topel kraj ob morje," je dejal neki njun prijatelj.

Pred dnevi so sicer zaokrožile govorice, da ji je mož Brad za rojstni dan kupil hidroplan in se že dogovoril za tečaj letenja, "da bo lahko darilo primerno uporabljala", kot so zapisali rumeni mediji. Letalo naj bi že čakalo na vzletni stezi na njunem posestvu v Franciji, kjer sta se avgusta lani tudi poročila. Tudi poroka je bila nekaj posebnega, saj je "Angie" nosila belo obleko, porisano z risbami njunih otrok – 13-letnega Maddoxa, 11-letnega Paxa, 10-letne Zahare, 8-letne Shiloh ter petletnih dvojčkov Vivienne in Knoxa.

V letu 2015 v treh filmih
Konec leta bomo sicer Angelino in Brada po desetletnem premoru (in filmu Gospod in gospa Smith) znova lahko videli skupaj na velikem platnu, v filmu By the Sea, ki ga je režirala prav Angelina. Pojavila se bo tudi v nadaljevanju akcije Salt in posodila glas tretjemu delu animiranega filma Kung Fu Panda.

Morda niti niste opazili, da Angeline pri 39 letih ni bilo mogoče videti v niti enem filmu, saj se je večino leta bojevala z zdravstvenimi težavami, o katerih je odkrito pisala v kolumni v New York Timesu. Ko so ji marca odstranili jajčnike, je zapisala: "Šla sem skozi nekaj, kar je pred menoj občutilo že na tisoče žensk. Vsak dan si govorim, da naj ostanem mirna in močna in da ni prav nobenega razloga več, da ne bi mogla spremljati odraščanja svojih otrok in da ne bi spoznala svojih vnukov. To je del življenja. Ni me več strah."

Kako se je Angelina z leti spreminjala, si oglejte v spodnji galeriji.