Manekenka in TV-voditeljica Tyra Banks se je tudi udeležila gala prireditve. Foto: EPA/Reuters
Manekenka in TV-voditeljica Tyra Banks se je tudi udeležila gala prireditve. Foto: EPA/Reuters

Igralke Claire Danes, Tilda Swinton in Kristen Wiig, pevka Rihanna, komika Stephen Colbert in Chelsea Handler so le nekatera letošnja Timeova najvplivnejša imena iz sveta znanih, ki so se udeležila zabave v "velikem jabolku".

Na seznamu, ki ga revija objavi vsako leto, je pisana mešanica osebnosti, od bogatih in vplivnih do priljubljenih glasbenih, filmskih in športnih zvezd.

Čeprav je seznam ameriško obarvan, se je letos nanj uvrstilo 54 osebnosti, ki niso iz ZDA, med njimi tudi dva vrhunska športnika, kot sta argentinski nogometaš Lionel Messi in srbski teniški igralec Novak Djoković.

Med politiki so najvplivnejši ameriški predsednik Barack Obama, ameriška zunanja ministrica Hilary Clinton, nemška kanclerka Angela Merkel, nigerijski predsednik Goodluck Jonathan, iranski verski voditelj ajatola Ali Hamenej, izraelski premier Benjamin Netanjahu ...

Na seznam se je letos uvrstilo tudi 38 žensk, kar je več kot prejšnja leta. Čeprav so na njem predvsem vplivne osebnosti, si je svoje mesto na seznamu pridobila tudi aktivistična hekerska skupina Anonymous.

Po navedbah odgovornega urednika revije Ricka Stengela se seznam vrti okoli neskončnih možnosti vpliva in moči vplivanja na spremembe sveta: "Zdaj lahko kdor koli na spletnem družabnem omrežju Twitter zapiše stavek, ki doseže milijone v trenutku. Vplivanje nikoli ni bilo lažje - in bolj kratkotrajno. Zato smo izbrali tiste ljudi, katerih vpliv je tako trajen - z nekaterimi izjemami - kot tudi hvalevreden."

Spodaj si lahko pogledate, kdo vse se je udeležil galazabave v čast najvplivnejših osebnosti sveta.