Ana Ivanović že nekaj časa ne blesti na igrišču. Foto: EPA
Ana Ivanović že nekaj časa ne blesti na igrišču. Foto: EPA

Pri teniškem portalu TennisReporters.net so organizirali tekmovanje najboljših in najlepših v svetu tenisa. Ana Ivanović, ki je laskav naslov najlepše prejela kar pet let zaporedoma (od leta 2005 do 2009), se letos ni znašla med nominirankami, saj so pri spletnem portalu sklepali, da bi zmagovalka zagotovo znova postala Ana: "Ona je enostavno nepremagljiva v tej kategoriji. Napočil je čas, da tudi drugim teniškim igralkam ponudimo priložnost," je dejal Matthew Cronin, teniški novinar in solastnik spletne strani.

Rafael in Marija zmagovalca
Kljub vsemu Ana ni ostala praznih rok, saj so nagrado za najzapeljivejše teniške igralke poimenovali po srbski teniški igralki. Na vrhu lestvice nagrade Ane Ivanović za najzapeljivejšo igralko tenisa se je znašla Rusinja Marija Kirilenko, sledita pa ji Marija Šarapova in Caroline Wozniacki.

Najbolj privlačen med teniškimi igralci je postal Rafael Nadal, ki je bil imenovan tudi za najboljšega teniškega igralca leta (med ženskami je v tej kategoriji slavila Kim Clijsters). Na drugem mestu najzapeljivejših tenisačev se je znašel Fernando Verdasco, tretje mesto pa zaseda Novak Djoković. Nagrada za najzapeljivejše teniške igralce nosi ime Marata Safina.