Vedno eleganten David Beckham se je na rdeči preprogi pojavil brez svoje boljše polovice. Foto: EPA
Vedno eleganten David Beckham se je na rdeči preprogi pojavil brez svoje boljše polovice. Foto: EPA
Kylie Minogue
Na oder se je po svojo nagrado povzpela tudi Kylie Minogue. Foto: EPA

Oče štirih otrok in mož modne oblikovalke Victorie Beckham je v Berlinu prejel nagrado za najbolje oblečenega moškega leta. 38-letni Anglež je zasluženo prejel nagrado, saj je znano, da je vedno brezhibno urejen tako v zasebnem življenju kot na rdečih preprogah.

"Davidu Beckhamu je uspelo, kar nobenemu drugemu športniku ni - ima odličen modni slog, obenem pa ima tudi neverjeten modni vpliv," je na podelitvi GQ-jevih modnih nagrad dejal urednik priljubljene revije Jose Redondo Vega, ki je nadaljeval: "Uvaja nove modne smernice, rad tudi eksperimentira, uspelo mu je zgraditi most med svetom mode, manekenkami in fotografi ter svetom vrhunskih športov. V moški šport je vrnil glamur."

Nagrada za popikono
Na podelitvi nagrad, s katerimi želijo nagraditi znane obraze z različnih področij - iz sveta mode, športa, glasbe, pa tudi politike in kulture, je avstralska pevka Kylie Minogue prejela nagrado za svoje glasbeno ustvarjanje: "Je popikona in "sanjska ženska" ter idol številnim generacijam, kljub temu pa ostaja skromna in dostopna. Je pravi zgled."

Nagrade so prejeli še francoski modni oblikovalec Jean Paul Gaultier, ameriška pevka Anastacia (za dobrodelno udejstvovanje), ameriški igralec Kevin Lutz ...