Mis Zambije je v LAs Vegas prinesla pridih vroče Afrike. Foto: Reuters
Mis Zambije je v LAs Vegas prinesla pridih vroče Afrike. Foto: Reuters
Marika Savšek
Marika Savšek je nosila obleko, na kateri so predstavljeni najlepši kotički Slovenije, od Predjamskega gradu in lipicancev do Plečnikovega Tromostovja in blejskega otoka. Unikatno obleko je po idejni zasnovi priznane oblikovalke Maje Štamol izdelala modna oblikovalka Tanja Basle. Foto: Reuters

83 lepotic je že nekaj dni zbranih v Las Vegasu, kjer bomo 24. avgusta dobili novo najlepšo v "vesolju", ki bo nasledila Venezuelko Stefanio Fernandez. Pisana druščina lepotic je že pozirala v kopalkah, tokrat pa so pred fotografe z vseh koncev sveta stopile še morda v najzanimivejših oblačilih - nacionalnih oblekah. In bilo je kaj videti, preverite v spodnji galeriji.

Stefanii je vse jasno
Fernandezova, ki je lento in krono najlepše na enem najbolj priznanih lepotnih tekmovanj na svetu dobila pri komaj 18 letih, je sicer odkrito dejala, da ji je povsem jasno, kdo jo bo nasledil na lepotnem prestolu. "V glavi imam pet jasnih favoritk, a seveda vam njiihovih imen ne smem zaupati. Povsem sem prepričana tudi o tem, da vem, katera kandidatka bo zmagala."

Marika: Pohvala mi pomeni ogromno
Je mogoče, da bi se tokrat posrečilo Sloveniji oziroma naši tokratni predstavnici Mariki Savšek, ki je nad dogajanjem v "mestu luči" navdušena?

V svojem blogu je med drugim zapisala: "Že včeraj smo začele s plesnimi vajami za finale. Najprej smo se naučile koreografijo za uvodni ples, nato pa smo vadile še hojo. Toda skupaj nas je kar 83, zato je vsaka prišla na vrsto le enkrat. Tudi danes so bile na urniku vaje za finale in naučile smo se še eno koreografijo. Tokrat smo pilile korake za ples v kopalkah. Pri prvem plesu, ki smo se ga naučile včeraj, stojim poleg Venezuelke, pri plesu v kopalkah pa je poleg mene mis Universe Brazilije. Še enkrat pa smo imele priložnost vaditi tudi hojo in izmed vseh so najbolj pohvalili prav mene. Tudi druga dekleta obvladajo hojo po pisti in ob tako močni konkurenci mi pohvala pomeni še toliko več."

V oglašanju pred tem pa je potarnala, da je bila vročina med fotografiranjem z lansko zmagovalko neznosna. "Sama jo precej dobro prenašam, kar nekaj punc pa je za nekaj trenutkov izgubilo zavest."